Terug naar overzicht

Twee WK's in Nederland

Twee WK's in Nederland

Dit jaar staan er in ons land twee wereldkampioenschappen op de rol. In augustus vindt aan de Lage Vaart bij Lelystad het WK zoetwatervissen voor Dames plaats, waarna Nederland in november de primeur heeft van het eerste WK Streetfishing.

Het WK Dames zoet zou eigenlijk al in 2020 in Nederland plaatsvinden, maar is vanwege corona een jaar uitgesteld. In overleg met de FIPS eau douce (de internationale, overkoepelende organisatie van zoete wedstrijdvissers) is besloten dat Sportvisserij Nederland dit jaar weer als organisator en gastheer zal optreden – uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19.

In samenspraak met de gemeente Lelystad is opnieuw gekozen voor het traject aan de Lage Vaart als wedstrijdparcours. Daar zullen op 21 en 22 augustus nationale damesteams uit zo’n 12 tot 15 landen het tegen elkaar opnemen. Team Holland zal worden gevormd door de dames die zich in 2019 hadden geplaatst voor het WK 2020.

Primeur: WK Streetfishing

Later dit jaar heeft Nederland de eer om als eerste het gloednieuwe WK Streetfishing te mogen organiseren. De nog immer groeiende populariteit van deze relatief nieuwe hengelsportdiscipline was voor Sportvisserij Nederland aanleiding om richting de FIPS-ed het initiatief te nemen voor een WK.

Dit voorstel is goedgekeurd, zodat het eerste WK Streetfishing uit de historie in ons land plaatsvindt. De wedstrijden staan gepland voor 20 en 21 november, voor wat betreft de locatie worden de laatste puntjes nog op de i gezet – deze zal op korte termijn bekend worden gemaakt.


Nieuwsbrief aanmelding
Divide