Terug naar overzicht

Nieuwe video: snoeken in de polder (100% Duits gesproken)!

Nieuwe video: snoeken in de polder (100% Duits gesproken)!

Eind februari bracht de filmploeg van het Duitse sportvismagazine Blinker een meerdaags bezoek aan Nederland voor video-opnames over het snoeken in Nederland. Vooraf was er beloofd dat er in de sloten en polders rond Woerden en Gouda op iedere hoek een snoek ligt. In deze gave video zie je of dat klopte!

Presentatoren Johannes Radtke van Blinker Magazine en Alexander Seggelke – directeur van het Deutscher Angelfischerverband, kortweg DAFV – laten zich in deze video verrassen door de vele, fraaie viswateren in het Groene Hart – centraal gelegen in Nederland. 

Gegidst door Fishing in Holland-teamleden Pieter Beelen en Robert de Wilt – en uiteraard met de VISpas op zak – struinen de heren de waterrijke polders en woonwijken af op zoek naar snoek. Johannes met de vliegenlat en streamer, Alexander met de spinhengel en kunstaas. Al bij de eerste worp mist Johannes een aanbeet van een mooie snoek en daarmee is de toon voor een visrijk avontuur gezet.

Bekijk hier de video:

 

Volop info

In deze nieuwe video wordt je getrakteerd op volop actie van snoek, mooie dronebeelden en bovendien krijg je als kijker uitleg over o.a. de VISpas, VISplanner app en het online platform www.fishinginholland.nl – dat ook volledig in het Duits beschikbaar is.

 
Deze video is opgenomen vóór de gesloten tijd. Van 1 april tot de laatste zaterdag van mei (in 2022 is dat 29 mei) is het verboden om in het Nederlandse binnenwater te vissen met vrijwel alle soorten kunstaas, en dat geldt ook voor een dode aasvis, stukje dode aasvis en slachtproducten. Meer weten? Klik dan hier voor een duidelijke uitlegvideo.

Plan je snoektrip!

Alvast een snoektrip plannen naar Nederland kan natuurlijk geen kwaad, want zaterdag 29 mei barst het roofvisseizoen weer los en ook de herfst en winter vormen topperiodes voor het snoeken in Nederland. Op www.fishinginholland.nl vind je alle informatie die je moet weten als je in Nederland wilt komen vissen, plus inspiratie voor de mooiste visgebieden en leukste vistechnieken. Hier kun je ook online de VISpas bestellen – als je die natuurlijk niet al had.
Reportages over deze snoektrip zijn te lezen in Fliegenfischen Nr. 3/22, Angelwoche Nr. 10/22 en Blinker Nr. 06/22.


Handige online kaart

Johannes en Alexander verbleven tijdens dit visweekend op vakantiepark Landal Reeuwijkse Plassen. Dit is een van de ideale sportvisaccommodaties die je ook heel eenvoudig kunt vinden op de Fishing in Holland kaart. Op diezelfde kaart krijg je ook een goed overzicht van de in Nederland actieve professionele visgidsen en hengelsportzaken.
Nieuwsbrief aanmelding
Divide