Terug naar overzicht

Kijktip: European Fishing League (video)

Kijktip: European Fishing League (video)

Dat Nederland een walhalla voor de sportvisser is, blijkt maar weer eens uit de prachtige beelden van de YouTube-serie European Fishing League (EFL). In deze spannende roofviscompetitie vissen de deelnemers op onze eigen schitterende wateren.

In de EFL nemen vijf topmerken uit de hengelsport – Rapala, Catch With Care (CWC), Westin, Fox Rage en Abu Garcia – het tegen elkaar op in een vijfdaagse competitie, met als inzet de eervolle titel ‘beste roofvisteam’. De ploegen vissen op snoek, baars en snoekbaars op verschillende locaties in Nederland en Finland.

Gericht op grote baars

In Rotterdam vissen de verschillende streetfishing-teams op bovengenoemde drie soorten, in het Volkerak specifiek op baars en in het Hollands Diep op snoekbaars. In de vierde aflevering is te zien hoe de deelnemers zich volledig richten op grote baars. Bekijk de afleveringen hieronder:

Episode 1


Episode 2

Episode 3

Episode 4

Episode 5

Nederland waterland

Omdat Nederland voor een groot deel onder zeeniveau ligt, behoort het tot de waterrijkste landen ter wereld. Van de grote rivieren en de rivierdelta tot uitgestrekte plassengebieden en van de karakteristieke polders tot de grachten van Amsterdam: Nederland vrijwel alle watertypen en overal vang je vis. Roofvissen, karpervissen, witvissen, zeevissen en vliegvissen, vanaf de kant, met de boot, met een visgids of gewoon vanaf de campingoever: het kan in Nederland allemaal.

Steeds visvriendelijke waterbeheer

De aandacht voor water- en visstandbeheer is in de afgelopen jaren flink gegroeid en steeds meer partijen zijn erbij betrokken. Een goede waterkwaliteit, een meer natuurlijke inrichting en beheer van wateren en het bieden van recreatiemogelijkheden vormen hierbij belangrijke aspecten. Sportvissers hebben bij uitstek belang bij goed viswater met een goede visstand en visserijmogelijkheden. Het Nederlandse landschap met zijn grote oppervlakte en variatie aan wateren, biedt ruime gelegenheid aan verschillende vormen van de hengelsport.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide