Terug naar overzicht

Gericht op megabaars! (video)

Gericht op megabaars! (video)

Onlangs was de filmploeg van het Duitse Fisch & Fang in Nederland – voor de DVD bij hun januarinummer. Doel: het vangen van héle grote baarzen. Onder begeleiding van visgids Steef Meijers bezocht de crew de grote rivierplassen langs de Lek. Het resultaat is een bijzonder gave video die we je hier op www.fishinginholland.nl mogen presenteren!

Nederland staat bekend om haar unieke vismogelijkheden, waaronder de baarzen van recordformaat. De grote rivierplassen langs de Lek, Neder-Rijn, Maas, Waal en IJssel herbergen heuse ‘XXL-baarzen’ die zelfs tot over de magische 50 cm-grens gaan. Veel van deze rivierplassen zijn overigens ingebracht in de VISpas – check www.visplanner.nl of de VISplanner app maar. Logisch dus, dat deze baarsvisserij ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. In ons land zijn bovendien meerdere professionele visgidsen (mét boot) actief die Nederlandse en buitenlandse gasten helpen aan hun eerste megabaars. Zo ook visgids Steef Meijers, die ook nog eens een prima woordje Duits kan.

Uitleg en techniek

Logisch dus, dat Fisch & Fang-presentator Luis Mendez Acosta en zijn cameraman voor deze ruim 30 minuten durende video bij Steef Meijers aan boord stappen. Het eindresultaat daarvan is een heuse masterclass baarsvissen, waarbij zowel Steef als de presentator meerdere schitterende baarzen vangen. Tijdens het vissen (en vangen) geeft Steef in het Duits uitstekende tekst en uitleg over deze bijzondere visserij. Zo legt hij uit wat je zoal voor materiaal en kunstaas nodig hebt, welke techniek hij toepast en waar deze vissen zwemmen. Als klapper op de vuurpijl wordt er ook nog een regelrechte ‘bonusbaars’ gevangen. Benieuwd of die de magische 50 cm passeert? Check dan gauw de gave video: Fisch & Fang

Fisch & Fang is het grootste Duitse hengelsportmagazine. Als extraatje voor haar abonnees levert het maandblad elke editie een exclusieve DVD mee. Zo kunnen haar abonnees – en de sportvissers die het blad in de losse verkoop aanschaffen – genieten van bewegend beeld bij een artikel. Vergelijkbaar met de constructie VISblad TV in combinatie met Hét VISblad. Het Fishing in Holland team van Sportvisserij Nederland is Fisch & Fang dan ook zeer dankbaar dat we deze video integraal aan jullie mogen aanbieden.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide