Terug naar overzicht

Kijktip: YPC in Nederland (video)

Kijktip: YPC in Nederland (video)

Dat de YouTube Predator Cup (YPC) Bank Nederland als toneel heeft gekozen, is niet geheel verrassend. Alleen hier maak je kans op écht grote exemplaren van de drie targetsoorten: snoek, snoekbaars én baars. Volg de deelnemers uit diverse landen in de spannende strijd om de YPC Bank bokaal. De afleveringen staan garant voor uren kijkplezier.

Tijdens de prestigieuze roofviscompetitie YPC wordt Nederland verdeeld in vier gebieden. De 24 deelnemers uit verschillende landen – die topmerken uit de hengelsport vertegenwoordigen – krijgen ieder een gebied toegewezen. Hier vissen ze op de drie doelsoorten waarvan de lengte bepalend is voor de score. Gedurende de 13-daagse competitie wisselen de deelnemers steeds van gebied en dat vergt dus veel stekkenkennis.

Aflevering 1:


Er staan al 18 – een uur durende – afleveringen online.
Check ze hier allemaal.

Dustin Schöne

Klasbak Dustin Schöne uit Duitsland heeft in eerdere edities van de YPC Bank goed gescoord en zelfs al een keer de bokaal binnen gehengeld. Hij is dan ook favoriet, maar heeft hevige concurrentie van toppers zoals baars-specialist Henrik Haack (Duitsland) en Jelle de Jong die als Nederlander het thuisvoordeel heeft. We verklappen alvast dat Dustin de eerste dag meteen de voorsprong pakt met een hele beste snoek van 110 cm, maar of hij het succes voor kan zetten mag je zelf bekijken op YouTube.

Bonus- en strafpunten

Om de competitie nog interessanter te maken, kunnen de deelnemers ook bonuspunten verdienen door een vis op een topwater (oppervlaktekunstaas) te vangen. Maar ze kunnen ook strafpunten of zelfs een tijdsstraf krijgen door bijvoorbeeld een vis te verspelen door lijnbreuk. De slimmeriken zetten op de juiste momenten hun topwaters in en ontlopen de tijdstraf en strafpunten door geen fouten te maken. De finale vindt plaats op een water waar geen van de deelnemers in de voorgaande dagen van de YPC gevist heeft, dus iedereen heeft gelijke kansen.
 
Meer informatie over vissen op baars, snoekbaars en snoek in Nederland vind je hier.Nieuwsbrief aanmelding
Divide