Terug naar overzicht

Check de Nederlandse records zoetwatervissen!

Check de Nederlandse records zoetwatervissen!

Nederland is een prachtig land om te vissen, dat blijkt wel uit de recordvissen. Mede dankzij de ‘catch & release-cultuur’ kan de vis hier uitgroeien tot recordformaat. Sinds begin 2017 brengt Sportvisserij Nederland samen met hengelsportmagazine Beet via de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) de records in kaart.

Records voor alle zoetwatervissen.


Nederland telt 76 zoetwatervissen. Inmiddels zijn voor de meest populaire sportvissen al mooie records geclaimd, maar sommige kleine of minder bekende soorten hebben nog geen records. Iedere claim wordt beoordeeld door het BNRZ team - bestaande uit medewerkers van Beet en Sportvisserij Nederland. Na goedkeuring van een claim wordt het record toegevoegd aan de BNRZ-lijst en aan het eind van het jaar krijgen de nieuwe recordhouders een certificaat toegestuurd.

Hieronder een aantal recente recordvissen:


Snoek 134 cm


Meerval 281 cm


Baars 54 cm

Claims 


Alle records moeten levend teruggezet zijn, met meetlint zijn gefotografeerd en er hoort een foto bij van de vanger met vis.
Je hoeft niet in Nederland te wonen om een record te claimen. Dus ook als toerist kun je een officieel Nederlands record melden.
Heb je een grotere gevangen dan het huidige record? Claim de vis dan via dit formulier.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.