Terug naar overzicht

Zeebaarsseizoen in volle gang (video)

Zeebaarsseizoen in volle gang (video)

Vanaf nu tot en met oktober maak je langs de Nederlandse kust de beste kans op een flinke zeebaars. Naast Zeeland en IJmuiden is het zeehavengebied van Rotterdam de aangewezen stek voor deze prachtige sportvis. Brian Elward laat in deze spectaculaire video zien hoe mooi het vliegvissen op zeebaars hier kan zijn.

Super sterke vissen in kraakhelder water tussen industrie en torenhoge containerschepen. De gave sfeer- en actiebeelden in deze video spreken voor zich. Zeebaarsvissen in het havengebied is een avontuur. Beleef het zelf! 


Steeds dikker

Verder richting het najaar worden de baarzen steeds dikker, ze eten zich dan vol zodat ze sterk genoeg zijn voor de winter.
Naast vliegvissen kun je uiteraard ook aan de slag met legio andere methoden zoals pluggen, shads of zagers onder de dobber. 


Regels


Voor het Nederlandse kustwater heb je geen VISpas of andere toestemming nodig. Wees altijd voorzichtig in verband met de soms gladde stenen, sterke stroming en hoge golfslag. Het beste vis je daarom samen met een vismaat in dit gebied. 

Let op: zeebaars moet volgens de wet in 2018 altijd worden teruggezet.


Lees hier meer over het vissen op zeebaars
Lees hier meer over het vissen in het havengebied van Rotterdam.Nieuwsbrief aanmelding
Divide