Terug naar overzicht

Waar mag ik vissen met de VISpas?

Waar mag ik vissen met de VISpas?

Met de VISpas mag je in ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen. Deze wateren zijn opgenomen in de bijhorende Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren, het boekje. Op de VISplanner zijn deze wateren donker blauw.

Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas. Die is geldig t/m 31 december van het lopende jaar en wordt automatisch verlengd. Zorg ervoor dat je altijd de Lijst van het water waar je wilt gaan vissen bij je hebt, anders is de VISpas niet geldig. Dit is een wettelijke verplichting die bij elke vergunning hoort. De VISplanner is in plaats van het boekje ook rechtsgeldig.

VISplanner


De visplanner geeft op kaart aan waar je met jouw VISpas mag vissen. Lichtblauwe wateren zijn onbekend en mogen niet bevist worden zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar. Om op rode wateren te vissen heb je een VISpas nodig van een specifieke hengelsportvereniging. De VISplanner is beschikbaar als website www.visplanner.nl, en ook als App voor iOS en Android. Daarnaast is voor andere platforms een mobiele site ontwikkeld.

Check deze video voor een uitleg van de VISplanner. 

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.