Terug naar overzicht

Vissen in Friesland

Vissen in Friesland

Friesland behoort tot de meest waterrijke provincies van Nederland en is bovendien een uitzonderlijk mooi sportvisgebied. Buitenlandse sportvissers weten de provincie steeds beter te vinden, mede dankzij de goede bereikbaarheid. Leeuwarden, de hoofdstad en het hart van de provincie, ligt op slechts 1,5 uur rijden van de Duitse grens.

Friesland biedt vaarten, kanalen en plassen te over waar zowel de beginnende, recreatieve sportvisser als gevorderde specialist terecht kan. Aan de noordkant grenst de provincie aan de Waddenzee. Vissoorten zoals karper, snoek en snoekbaars maar ook witvis zijn er uitstekend te vangen. Wist je dat maar liefst 100.000 mensen uit binnen- en buitenland jaarlijks in Friesland vissen? Let wel op dat je als sportvisser in Nederland altijd de VISpas op zak hebt.Friesland Style 


Ben je benieuwd waar je in Friesland het best voor welke vissoort terecht kan? En waar je voor jouw visvakantie bijvoorbeeld een accommodatie en boot huurt? Op Friesland Style vind je deze en nog veel meer informatie.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.