Terug naar overzicht

Loodvrije alternatieven: inspiratie en tips

Loodvrije alternatieven: inspiratie en tips

Lood is als gevolg van Europese regelgeving hard op weg om uit de sportvisserij te worden verbannen. Alternatieven zijn dus ook hard nodig. Sportvisserij Nederland heeft een handig totaaloverzicht van de reeds beschikbare alternatieven op haar website.

In het overzicht van loodalternatieven zie je eenvoudig en snel met welke producten je jouw visserij loodvrij en daarmee milieuvriendelijker kunt maken. Ook de verkooppunten in Nederland staan bij alle producten vermeld. Zoals je kunt zien – en wellicht gemerkt heb in de hengelsportwinkels in Duitsland – is het aanbod aan loodvervangers al aardig groot en groeit het met de dag. Informeer ook eens bij de lokale hengelsport winkelier naar loodalternatieven. 


Het aanbod aan loodvrije producten groeit hard

Zelf alternatieven fabriceren


Niet alleen fabrikanten stappen van het lood af. Ook sportvissers zelf schakelen steeds vaker over op alternatieven. Sportvisserij Nederland juicht dat toe en besteedt onder regelmatig aandacht aan loodvrije vistechnieken en eigenhandig gefabriceerde alternatieven voor lood. Materialen zoals ijzer, steen, beton, glas en tungsten lenen zich hier uitstekend voor. Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.