Terug naar overzicht

Kom snoekvissen in Nederland!

Kom snoekvissen in Nederland!

Vis jij graag op snoek of wil je graag een keer kennismaken met deze fraaie roofvis? Plan dan binnenkort eens een vistrip naar Nederland! Snoeken kan in het waterrijke Nederland werkelijk overal en op elke denkbare manier en maart is nog een goede maand.

Of je nu actief de polders of stedelijk gebied afstruint: met een doorsnee spinhengel van 2.10 meter en simpele spinners, pluggen en rubber kunstaas kom je de snoek in Nederland eenvoudig aan de schubben. Andere beproefde technieken zijn jerkbaiten en het trollen met groot kunstaas vanuit de boot. Vaak vang je op één dag snoeken in meerdere formaten, variërend van 40 tot 100 cm. Nóg grotere vissen behoren ook in Nederland tot de mogelijkheden.

Catch & release

Dat in Nederland zo veel snoek zwemt en dat je er makkelijk grote snoeken vangt, komt doordat deze vissoort vrijwel altijd wordt teruggezet (catch & release). Houd er wel rekening mee dat in Nederland van 1 april tot en met de laatste zaterdag van mei een gesloten tijd van kracht is voor het vissen met kunstaas en dood aas.
Wees dus slim en kom in maart nog snoeken in Nederland 
 

Video’s over snoek

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook snel deze video over het vissen op snoek.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.