Terug naar overzicht

Kom struinen op karper in Nederland

Kom struinen op karper in Nederland

Vis jij graag op karper? Dan kun jij je hart ophalen in Nederland met haar uitgebreide slotenstelsels, polders, stadwateren en vijvers. Vrijwel in elk water zwemt karper en struinend kun je ze snel spotten. Het voorjaar is perfect voor de mobiele karpervisserij.

Met een lichte karperhengel van 3,60 tot 3,90 m in combinatie met een 0,25 tot 0,30 mm nylon lijn kun je elke karper de baas. Zoete blikmais is ideaal voor het truinend vissen. Bied twee of drie korrels op een haak maat 6 of 8 subtiel aan onder een pennetje verzwaard met enkele knijploodjes. Als de karpers met warmer weer naar boven komen, hebben drijvende hondenbrokken of broodkorsten de voorkeur. Een super spannende visserij waarbij je vaak succes boekt en zeker kans maakt op een vis van 10 kilo of zelfs groter.CATCH & RELEASE 

In Nederland heerst in de ‘karper scene’ een echte catch & release cultuur. Vang je een karper, zet hem dan na de foto weer netjes terug. Vergeet niet een handzame onthaakmat en een flink schepnet mee te nemen. Het voordeel van deze leuke visserij is dat je niet veel materiaal mee hoeft te nemen, dus dat past gemakkelijk in de auto naast de andere vakantie spullen.

 


VIDEO’S OVER KARPERVISSEN 


Nieuwsbrief aanmelding
Divide