Terug naar overzicht

Zeebaarsseizoen 2019 van start

Zeebaarsseizoen 2019 van start

Het zeebaarsseizoen staat weer op het punt van beginnen. Nog meer goed nieuws is dat sportvissers dit jaar van 1 april t/m 31 oktober één maatse zeebaars per visdag mogen meenemen voor eigen consumptie. De minimummaat voor zeebaars is 42 cm.

Zeebaars is de sterkste sportvis die je langs de Nederlandse kust kunt vangen. Ga op pad met een stevige spinhengel, sterke molen in de 4000-serie voorzien van een 12/100 gevlochten lijn, 45/00 fluorocarbon voorslag en je zit goed. Zorg voor een doosje met kunstaas waarin pluggen, poppers, werppilkers en shads op jigkoppen tussen de 7 en 25 gram zitten om vrijwel overal uit de voeten te kunnen. Neem vooral ook je waadpak of lieslaarzen mee en je bent klaar voor een zeebaarsavontuurStekken 

Mooie stekken om het eens op zeebaars te proberen zijn: het Calandkanaal, Hartelkanaal, de Nieuwe Waterweg, havenhoofden in Scheveningen en de pieren van Hoek van Holland en IJmuiden. Vergeet zeker ook de waterrijke provincie Zeeland niet, want langs de Ooster- en Westerschelde en aan de Noordzeestranden maak je vanaf mei tot en met oktober goede kans op een mooie zeebaars. 

Klik hier voor het nieuwsbericht van de EU over de zeebaarsmaatregelen voor 2019. 
Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.