Terug naar overzicht

Roofvissen in Nederland: binnenkort mag het weer!

Roofvissen in Nederland: binnenkort mag het weer!

Vanaf de laatste zaterdag in mei -dit jaar is dat 25 mei- mag er in het Nederlandse binnenwater weer worden gevist met alle soorten kunstaas en dode aasvissen. Eind mei en begin juni is een hele goede tijd voor het vissen op snoekbaars, maar ook voor roofblei.

Dit jaar valt de opening van het roofvisseizoen op 25 mei waardoor de gesloten tijd dit jaar extra kort duurt. De roofvissen zijn een tijdje met rust gelaten en daardoor bij de start van het nieuwe seizoen extra agressief. Daar kun jij van profiteren. Zeker kunstaas met felle kleuren en ratels zorgt voor harde aanbeten. In Nederland is de ‘catch & release cultuur’ leidend, maar voor wat betreft snoekbaars is het op veel wateren wél mogelijk een visje voor eigen consumptie mee te nemen. Check voor de regels altijd de VISplanner app voor het water waar jij gaat vissen. Laat deze kans niet schieten en vis zelf mee met de opening van het roofvisseizoen in Nederland. Struinend vanaf de kant, of vanuit de boot. Als je het helemaal goed geregeld wilt hebben, kies je voor een van de visgidsen die je hier kunt vinden.

Op zee geldt geen gesloten tijd voor kunstaas. Nu breekt er bovendien een goede periode aan om te vissen op zeebaars en makreel.

Kijk hier voor de beste maanden per vissoort in de viskalender 
Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.