Terug naar overzicht

Italiaanse YouTubers in NL op XL-baars

Italiaanse YouTubers in NL op XL-baars

Nederland is een fantastisch baarzenland en dat is ook in Italië niet onopgemerkt gebleven. Enthousiast geworden van de recordformaat baarzen in de Nederlandse rivieren en rivierplassen, besloten Paolo, Luca en Francesco van het Italiaanse YouTube-kanaal ‘Fisheye Club’ in maart naar Nederland te komen.

Zou het de Italiaanse YouTubers – onder begeleiding van Fishing in Holland teamlid Willem Romeijn – gelukt zijn om hun baars records aan te scherpen? Het antwoord laat zich raden, maar kijk toch maar even deze toffe video:Vast staat dat deze gasten super enthousiast zijn over Nederland als visbestemming. Ze hebben al laten weten komende zomer sowieso terug te komen naar Nederland voor een nieuwe video, ditmaal over ‘onze’ zomerse roofvisserijen.

Oktober en november

Grote baarzen – ze zwemmen hier tot goed over de 50 cm – zijn het hele jaar rond goed vangbaar (let op: er geldt wel een gesloten tijd van 1 april tot de laatste zaterdag van mei) op de grote rivieren van Nederland. In de koude maanden van het jaar verzamelen de ‘XXL-baarzen’ zich echter in de diepe rivierplassen die in verbinding staan met de rivier. Daar worden ze extra dik en zijn ze zeer goed gericht te belagen, ook vanaf de kant. Wacht echter niet totdat het pas winter is! Oktober en november vormen al echte topmaanden voor deze visserij op de rivierplassen. Ons advies luidt daarom: neem binnenkort contact op met je vismaat en plan voor komend najaar alvast een baarstrip naar Nederland. Wie weet vang je dit najaar al je nieuwe persoonlijke record baars.

Meer over vissen op baars lees je hier

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.