Terug naar overzicht

September: topmaand voor de zeevisser

September: topmaand voor de zeevisser

Het zeewater is nu goed op temperatuur en de zomersoorten zoals harder, tong, geep, zeebaars en makreel zijn komende maand nog goed te vangen. De visserij op deze soorten wordt pas in oktober minder en maakt dan geleidelijk plaats maken voor de typische wintersoorten zoals wijting en schar. Zeebaars blijft echter goed vangbaar gedurende de hele maand oktober.

De vismogelijkheden zijn langs de Nederlandse kust heel divers. Pieren, stranden en havens leveren in de nazomer goed vis op. Check de viskalender om te zien waar je deze nazomer het best op kunt vissen.

Nazomeren aan de Nederlandse kust


Heerlijk uitwaaien in de zoute zeelucht is misschien wel de beste manier om de nazomer te beleven. Thuiskomen met een zélf gevangen visje (check altijd de minimummaten), maakt de beleving compleet. De zeebaarzen eten zich richting het najaar goed vol om een vetlaag te kweken voor de winter die voor de boeg staat. Nu zijn de vissen extra dik én super sterk!

Naast de bekende stranden zoals Zoutelande en Westkapelle in Zeeland kun je nu ook dieper water opzoeken. Het zeehavengebied van Rotterdam, de havenhoofden van Scheveningen, de pieren van IJmuiden en het Noordzeekanaal ten westen van Amsterdam behoren tot de beste stekken.

Trek eropuit en beleef het zelf.

Lees meer over het vissen vanaf de kant.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.