Terug naar overzicht

Winter: toptijd voor de snoekvisser

Winter: toptijd voor de snoekvisser

Nederland heeft heel veel prachtig snoekwater. In de winter sterven de waterplanten af en is het water optimaal bevisbaar voor de roofvisser. Lekker struinen in de polder of vanuit de boot slepen door de vaarten, kanalen of rivieren, het kan allemaal. De snoeken verkeren nu bovendien in een zeer goede conditie.

Er zijn maar weinig wateren in Nederland waar géén snoek zwemt, dus je kunt vrijwel overal aan de slag. Het is in de winter minder druk met recreanten en andere sportvissers waardoor je nu in alle rust achter de snoek aan kunt gaan. Grijp dus je kans en ga de komende maanden in Nederland achter de snoeken aan. Naast snoek zijn ook bijvangsten van baars en snoekbaars goed mogelijk. 
De periode december t/m maart staan garant voor actie, zeker in de ondiepere wateren kun je de snoek het aas vaak zien aanvallen. Om een goede indruk te krijgen van 'snoekparadijs Nederland' bekijk je deze video over snoeken in de polder, met Duitse ondertiteling!


Gesloten tijd


Tot en met eind maart kun je goed snoeken. Daarna (vanaf 1 april tot de laatste zaterdag in mei) mag het even niet meer vanwege de gesloten tijd.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.