Terug naar overzicht

Nieuw Nederlands record snoek: 138 cm!

Nieuw Nederlands record snoek: 138 cm!

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.

Met een ongeëvenaarde dreun greep de betreffende snoek op 12 oktober het kunstaas van Siegfried Schön. Bij de aanbeet klapte zijn hengelsteun om, maar de geboren Duitser - die in België woont, maar hoofdzakelijk in Nederland vist - bleef koel en besliste de strijd na een pittige dril in zijn voordeel.

Na een vakkundige blik op de foto’s van de vis op de meetplank kon de recordcommissie van de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (kortweg BNRZ) - die wordt gerund door de redactie van Beet Sportvissersmagazine in samenwerking met Sportvisserij Nederland - Siegfried feliciteren. Hier kun je zien dat deze kapitale snoek nu de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen aanvoert. 

Kort nadat Siegfried de kapitale snoek had teruggezet en de beelden ervan via zijn Instagram account (@hetvishuis) had gedeeld, ging zijn vangst viral en ‘ontplofte’ zijn telefoon. Op zijn pagina vind je onder meer een filmpje van de vangst.


Ook in Hét VISblad


Ook bij Sportvisserij Nederland vielen veel monden open bij het zien van de foto’s van dit 'monster'. Redacteuren van Sportvisserij Nederland zaten aan de telefoon gekluisterd toen Siegfried in geuren en kleuren over de recordvangst vertelde. Dat volledige verhaal kun je tegemoetzien in het decembernummer van Hét VISblad, dat vanaf 21 oktober bij alle 1,5 miljoen VISpashouders gratis thuisbezorgd wordt. Vóór die tijd kun je nog een nieuwe video verwachten waarin we uitleggen hoe je een (mogelijke) recordvangst correct meet en vastlegt. Door je aan die richtlijnen te houden, kun je een record ook claimen.
Nieuwsbrief aanmelding
Divide