Terug naar overzicht

NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming: zo zit het

NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming: zo zit het

In sommige Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.

Beide zijn hier online te bestellen.

Hologramsticker

Zowel de NachtVIStoestemming als Derde Hengeltoestemming bestaat uit een hologramsticker die op de achterzijde van de VISpas moet worden geplakt. Wil je beide extra toestemmingen? Dan is er een combi hologramsticker. De NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn het hele kalenderjaar geldig en strikt persoonsgebonden.

Indien je als VISpashouder meerdere VISpassen hebt, hoeft je slechts eenmaal de toestemming(en) aan te schaffen. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en in de VISplanner staat met symbolen aangegeven waar beide toestemmingen geldig zijn.


Tijdelijk bewijs 

De NachtVIStoestemming kost € 10,- en de Derde Hengeltoestemming € 25,-. Na betaling via iDeal, VISA, MasterCard, PayPal of Bansoft) ontvang je per e-mail je tijdelijke NachtVIStoestemming en/of Derde Hengeltoestemming om direct deze extra vismogelijkheden te kunnen benutten! Tevens staat je tijdelijke bewijs ter download klaar op www.mijnsportvisserij.nl
De hologramsticker krijg je binnen drie weken thuisgestuurd.

Let op: Zowel de NachtVIStoestemming als Derde Hengeltoestemming zijn alleen geldig in combinatie met de VISpas.

-> Direct de NachtVIS- en/of Derdehengeltoestemming bestellen

Check de VISplanner!

Met de gratis VISplanner App en via www.visplanner.nl kun je heel eenvoudig en snel zien waar je met de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming mag nachtvissen en / of met drie hengels mag vissen. Deze wateren zijn respectievelijk met een maantje en een drietje aangegeven en zijn ook te filteren, zodat je alleen wateren ziet waarvoor de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming geldig zijn. 

 

Uitzonderingen

Naast deze landelijke toestemmingen zijn er ook hengelsportverenigingen die nachtvissen en/of vissen met drie hengels alleen toestaan voor eigen leden óf die een speciale verenigings-toestemming uitgeven waarmee je op bepaalde wateren mag nachtvissen of met drie hengels mag vissen. Let op: deze toestemmingen worden in de VISplanner niet aangegeven met symbolen en zijn ook niet te filteren. Lees in de VISplanner daarom áltijd eerst goed de bijzondere voorwaarden van het water, om te zien of nachtvissen en het vissen met drie hengels er is toegestaa. En zo ja, of er voor dat betreffende water dan andere toestemmingen vereist zijn om te mogen nachtvissen of met drie hengels te vissen.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide