Terug naar overzicht

Nederlandse grens per 15 juni open voor toerisme

Nederlandse grens per 15 juni open voor toerisme

Vanaf maandag 15 juni is het voor inwoners van de EU in veel gevallen weer mogelijk om op vakantie te gaan naar andere landen binnen de EU /Schengenzone - waaronder naar Nederland. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van 'code oranje' (vakantiereizen afgeraden) naar 'code geel' (vakantiereizen mogelijk, let op risico's).

Dit houdt in dat sportvissers uit de volgende landen per 15 juni weer welkom zijn om in Nederland te komen vissen: Duitsland, België, Luxemburg, Italië, Tsjechië, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Bulgarije, Kroatië en Zwitserland. Het reizen tussen deze landen, van of naar Nederland is weer toegestaan. Belangrijk is wel dat je alleen afreist als je klachtenvrij bent. En krijg je klachten in Nederland? Blijf dan binnen.

Uitzonderingen

Voor het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden geldt een uitzondering en blijft voorlopig nog wél 'code oranje' van toepassing. Vakantiereizen naar deze landen wordt afgeraden en het is ook nog niet de bedoeling dat sportvissers en andere toeristen uit deze landen naar Nederland komen voor niet-noodzakelijke reisdoeleinden zoals sportvissen.

1,5 meter afstand

Houd er verder rekening mee dat er in Nederland diverse maatregelen rond het coronavirus van kracht zijn. Zo geldt voor iedereen - ook voor toeristen - de volgende basisregel: houd minimaal 1,5 meter afstand (twee armlengtes) van anderen, ook aan de waterkant. Het gebruik van een mondkapje is in Nederland verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder die met het openbaar vervoer wil reizen. Let ook goed op de plaatselijke regels die gelden voor winkels, supermarkten, de horeca en accommodaties. 

Wees alert, er blijven risico's

De situatie rond het coronavirus kan elk moment veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kan Nederland strenge maatregelen nemen, zoals het afsluiten van gebieden of het sluiten van de landsgrenzen. Dat kan heel snel gaan. Voor buitenlandse sportvissers die naar Nederland afreizen geldt daarom dat het hun eigen verantwoordelijkheid is of zij dit risico willen nemen.

Mochten er belangrijke veranderingen zijn met betrekking tot het reisadvies naar Nederland, dan zullen wij deze communiceren op www.fishinginholland.nl.

Op vistrip naar Nederland? Zorg dan dat je in het bezit bent van de VISpas. 

Nieuwsbrief aanmelding
Divide