Terug naar overzicht

920 hectare nieuw viswater in de VISpas

920 hectare nieuw viswater in de VISpas

In 2020 is er – met dank aan veel hengelsportverenigingen en -federaties – tot dusver al meer dan 920 hectare nieuw viswater aan de VISpas toegevoegd. Hiermee kun jij met jouw VISpas op steeds meer viswateren in heel Nederland terecht.

Zo is er dit jaar verspreid door heel Nederland – van Groningen tot Zeeland en van Limburg tot Noord-Holland – veel nieuw VISpaswater bijgekomen. Deze nieuwe wateren worden opgenomen in de Aanvulling 2021 (de papieren lijst van VISwateren), maar zijn reeds verwerkt in de VISplanner. Deze digitale kaart is altijd volledig up-to-date aangezien veranderingen (nieuwe wateren en wijzigingen) hier direct worden doorgevoerd. Download dus de gratis VISplanner app (of ga naar www.visplanner.nl), want dan kun je bij een sportvisserijcontrole aan de waterkant met je mobiele telefoon aantonen dat je ergens mag vissen – dit uiteraard altijd in combinatie met de VISpas.

Zoveel mogelijk water


Het doel is om zoveel mogelijk water in Nederland via de VISpas beschikbaar te stellen aan alle aangesloten sportvissers oftewel de ruim 600.000 VISpashouders. Daarbij werkt Sportvisserij Nederland nauw samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen. Het landelijk uitwisselen van viswater maakt de hengelsport ook sterker bij eventuele bedreigingen en biedt extra kansen voor samenwerking met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en waterschappen.
Nieuwsbrief aanmelding
Divide