Vissen in Amsterdam

Amsterdam: hoofdstad van Nederland, wereldberoemd om o.a. haar grachtengordel, maar bovenal een topstek voor de sportvisser! In het waterrijke Amsterdam kun je werkelijk van alles vangen. Zo staat het IJ en Noordzeekanaal (direct achter het centraal station) te boek als een van de allerbeste roofvisstekken van Nederland. Hier kan iedereen naar hartenlust snoekbaars en baars vangen, en dat geldt tevens voor de vele aangetakte grachten die dwars door het stadscentrum lopen. 

Brasem uit de Amsterdamse grachten

Vanaf de kade

In die grachten zwemt trouwens ook een fantastische witvisstand – met veel brasem en prachtige, grote blankvoorns – en de nodige snoek. Wie een weekendje of weekje naar Amsterdam gaat, doet er dus goed aan om zijn hengelspullen mee te nemen. Vanaf de kades in de stad valt er genoeg te beleven. 

Streetfishing in Amsterdam

Visgidsen

Bovendien zijn er diverse professionele visgidsen met boot actief op het IJ en aangrenzende Noordzeekanaal. Dagen van tientallen snoekbaarzen per persoon zijn hier eerder regel dan uitzondering en je kunt als klant gewoon aan boord stappen in het stadscentrum. Bijkomend voordeel: voor bijna alle wateren in Amsterdam heb je slechts één visdocument nodig: de VISpas. Vissen in Amsterdam is een onvergetelijke ervaring!

Visblad TV - verticalen doe je zo!

Verslaggever van Hét Visblad Robert de Wilt gaat op pad met visgids Daan Verbruggen. Daan weet werkelijk alles te vertellen over het 'verticalen' op snoekbaars. Plaats van handelen: het Noordzeekanaal bij Amsterdam.Nieuwsbrief aanmelding
Divide