Vissen in het Lauwersmeer

Voor het vangen van record formaat snoek en snoekbaars zit je met het Lauwersmeer aan het juiste adres. Dit nationale park in het uiterste noorden van Nederland – op de grens van de provincies Friesland en Groningen – is in 1969 ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee. Daarna ontstond hier een (zoetwater) visstand die inmiddels zijn weerga niet kent.


Brochure

Eind 2023 is de nieuwe brochure ‘Lauwersmeer – dé sportvisbestemming van het noorden’ uitgebracht. Deze full color uitgave in A5-formaat telt 16 pagina’s en is zowel in het Nederland als Duits beschikbaar. In de brochure – bedoeld om sportvissers te inspireren en op weg te helpen – vertellen lokale experts hun beste vistips voor de roof-, wit- en vliegvisserij op het meer. Ook zit er een kaart in de folder, waarop je in één oogopslag onder andere de visstekken, vissteigers, visgidsen en accommodaties ziet. Klik hier voor de PDF-versie.

Vissen aan het Lauwersmeer

Visgidsen op het Lauwersmeer

En het mooie is: met de Vispas mag je gewoon vissen op deze unieke lap van pakweg 2.000 hectare water. Dat kan vanaf de kant, maar misschien wel beter is het om op dit uitgestrekte water een visgids te boeken. Die brengt je met plezier naar de regelrechte hotspots voor snoeken van ver over de meter en snoekbaarzen tot rond de meter!

Grote winde en brasem uit het Lauwersmeer

Voor ieder wat wils

Al valt hier ook voor de wit- en karpervisser genoeg te beleven: het bestand aan karper, brasem, blankvoorn en winde is uitstekend te noemen. Om het nog even niet te hebben over het unieke zeeforelproject op het Lauwersmeer. Door het jaarlijks uitzetten van duizenden zeeforelletjes én het herstellen van de paaigronden in de bovenloop, streeft een coalitie van natuur- en hengelsportorganisaties hier naar een succesvolle terugkeer van de zeeforel. Het spreekt voor zich dat dit ook een unieke mogelijkheid biedt voor kunstaas- en vliegvissers!


Nieuwsbrief aanmelding
Divide