VISpas

Nederland is een paradijs voor sportvissers. Vergeleken met andere landen hebben we heel veel viswater, waarvan het merendeel te bevissen is met de VISpas. Die vormt samen met de Lijsten van Viswateren de schriftelijke toestemming om ergens te mogen vissen. Tijdens het vissen moet je beide bij je hebben. In plaats van de papieren lijst van viswateren kun je ook kiezen voor de gratis VISplanner app. Kijk op www.visplanner.nl of download de gratis app!

De VISpas is tevens het bewijs van lidmaatschap van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Nederland. Een lidmaatschap kost gemiddeld circa 30 tot 40 euro per jaar. Als lid heb je het recht om met maximaal twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten te vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse= Viswateren – en wateren van de eventueel bijgeleverde verenigingslijst.
Met de VISpas en bijhorende lijsten van viswateren mag je in ongeveer 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen.
  • Je mag met twee hengels vissen met alle toegestande aassoorten. Check de wateren in de lijsten van viswateren of eenvoudig op www.visplanner.nl (ook beschikbaar als app)
  • Je ontvangt de VISpas (formaat creditcard) als bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging, de federatie en Sportvisserij Nederland. Dat scheelt een hoop papierwerk.
  • Je draagt onder meer bij aan het controle-apparaat, visstandbeheer en het organiseren van wedstrijden.
  • Je bent lid van Sportvisserij Nederland en behartigt hiermee direct de belangen van sportvissers in Nederland, zodat je ook in de toekomst kunt blijven vissen in ons land.Voor de aankoop van de VISpas kun je ook terecht in één van de honderden hengelsportwinkels in Nederland.

Gratis MeeVIStoestemming

De MeeVIStoestemming is een gratis, schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een water dat wordt vermeld in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus je familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij ben jij! Ga naar www.meevistoestemming.nl, lees de voorwaarden en bestel direct!


Contactinformatie:

De VISpas is product van:
Sportvisserij Nederland
115 Leijenseweg
Postbus 162, 3720 AD Bilthoven
Tel.: 0900-2025358 (35 cent per minuut)
Fax.: 030-6039874
E-mail: vispas@sportvisserijnederland.nl
Nieuwsbrief aanmelding
Divide