Witvis in Nederland

Voor de witvisser heeft Nederland enorm veel te bieden. Door de goede waterkwaliteit en diversiteit aan viswater zwemt er in Nederland een breed scala aan witvissoorten. Brasem, blankvoorn en ruisvoorn zijn de meest voorkomende soorten, maar ook de kolblei, zeelt en winde komen haast overal voor. 

Brasem uit hartje Amsterdam


Grote witvis

Ook het formaat van de witvis neemt steeds verder toe. Zo zijn record brasems van over de 5 kg en zeelten van 60 cm + geen unicum meer. En wat te denken van specimen ruisvoorns van goed over de 40 cm! 

Enorme ruisvoorn uit de polder


Veel mogelijkheden

Afhankelijk van het type water kun je in Nederland met tal van witvistechnieken uit de voeten: de vaste stok, feederhengel, methodfeeder, matchhengel, noem maar op. 


Makkelijk bereikbaar

Daarbij is het langs veel Nederlandse vaarten en kanalen prima mogelijk om met je auto langs het water te parkeren, zodat je nooit ver hoeft te lopen met je uitrusting. Nog makkelijker is het natuurlijk om te verblijven op een camping of bungalowpark aan het water. Bonustip: ook in de grachten en havens van de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht zwemt een ongekend goede witvisstand. De grootste geheimen van de Nederlandse grachten!

Een brasem schuift het schepnet in


Nieuwsbrief aanmelding
Divide