Vissen aan de Nederrijn en Lek

Een andere grote rivier in Nederland is de Nederrijn-Lek. Deze rivier begint ter hoogte van Arnhem en loopt dan stroomafwaarts tot bijna in Rotterdam door. Deze rivier kan grofweg worden opgedeeld in drie stukken, vanwege de stuwen bij Driel, Maurik en Hagestein. Alle riviertrajecten hebben weer zo hun eigen karakter, al hebben ze één ding gemeen: hier zwemt een uniek bestand aan recordbaarzen. Specimen baarzen van 50cm+ zijn allang geen unicum meer, en met de goede aanpak ga jij hier gegarandeerd jouw nieuwe persoonlijke record baars vangen. 

Prachtige omgeving aan de Lek

Grote baarzen

In de zomermaanden moet je daarvoor op de rivier zelf zijn, en met je kunstaas actief de steenstort rond de kribben afstruinen. In de wintermaanden verzamelen de grote baarzen zich op de diepe, aangetakte zijplassen langs de rivier. Veelzijdige visstand

Naast baars staan de Nederrijn en Lek ook te boek als toplocatie voor de snoekbaarsvisser, zwemmen er kolossale windes, maak je kans op dikke riviersnoeken en zwemt er tegenwoordig een goed bestand aan karpers. Voor de witvisser valt er sowieso genoeg te beleven. Samen bedragen de Nederrijn en Lek ruim 110 km rivier.

Grote baars uit de Lek
Nieuwsbrief aanmelding
Divide