Vissen in Rotterdam

Rotterdam is een wereldstad, ook voor sportvissers! Dwars door de stad – in een decor van wereldberoemde architectuur en voorbij varende boten, met uitzicht op de imposante skyline en bruggen – loopt de rivier de Nieuwe Maas. Deze rivier vormt het einde van het Rijnsysteem, dat helemaal in Zwitserland begint. Samen met de tientallen zijhavens vormt de Nieuwe Maas een van de allerbeste streetfishing locaties van Europa. Het is niet voor niets dat het internationale streetfishing evenement Gunki Iron Tournament hier al jaren wordt georganiseerd. 

Snoekbaars uit Rotterdam

Getijden

Snoekbaars, baars en roofblei vormen de hoofdmoot, al maak je zeker ook kans op snoek, meerval, winde en zelfs platvis zoals bot. Onder elke kade kun je spektakel verwachten met kunstaas zoals shads. Rotterdam staat via de rivier in open verbinding met de zee en daardoor is er sprake van getijdestroming. Bijna altijd staat er een stevige stroming op deze rivier en ook in de zijhavens heb je hoog- en laagwater. 

Witvissen middenin de stad

Op vakantie in Rotterdam

In die zijhavens is het trouwens ook fantastisch witvissen, met veel brasem, winde en blankvoorn. Het unieke aan Rotterdam is, dat je bijna overal aan het water kunt komen en er qua accommodaties een gigantisch aanbod is! Wie een stedentrip naar Rotterdam onderneemt, doet er dus goed aan zijn hengel mee te nemen! Of je nu met de auto komt, of met de trein. 


Nieuwsbrief aanmelding
Divide