Zeevissen vanaf de boot

Zin om eens lekker uit te waaien? Stap dan eens op bij een van de sportviskotters of de kleinere charterschepen langs de Nederlandse kust! Die brengen jou en je vismaten graag naar de visrijke gronden van de Noordzee. Je hebt ruime keuze. 

Een aantal charterboten wachten voor de sluis


Wintervisserij

Zo staat in de wintermaanden de ankervisserij van de Westerschelde bekend om de goede schar- en wijtingvangsten. Ook kun je ’s winters mee met een wrakkentrip op de volle Noordzee. Daarbij drift de boot steeds opnieuw over een scheepswrak heen en kun je zowel met bijvoorbeeld pilkers vissen als met paternosters met zeepieren gullen en kabeljauwen vangen. 

Mooie gul gevangen uit de boot
 

Zomervisserij

In de zomermaanden kun je ook de zee op voor de tongvisserij – dit is vaak in de avonduren, vlak voor de kust en met een lekker vlak zeetje. Of je gaat verder de zee op met een makrelentrip. Hierbij zoekt de schipper met de sonar de scholen makreel op, waarna je je verenpaternoster laat zakken en grote hoeveelheden makreel kunt vangen. Erg leuk en voor iedereen succes gegarandeerd. 

Zagers zijn topaas 

Haaien

Tot slot zijn er ook exclusievere visserijen mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speciale haaientrips voor de Zeeuwse kust?! Daar zijn tegenwoordig meerdere kleine charterschepen gespecialiseerd in de bodemvisserij op gladde haai. Daarbij wordt uptide gevist, meestal met zagers als aas. Bijvangsten van pijlstaartrog, horsmakreel, poon, zeekarper, hondshaai en zelfs ruwe haai zijn mogelijk! 

Gladde haai behoort tot de mogelijkheden 

The skipper knows best, dus vraag ook zeker om tips aan de schipper! Die helpt je graag op weg tijdens een heerlijke dag op het ruime sop!

Een koude winterdag op zee


Nieuwsbrief aanmelding
Divide