Vissen aan de Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht vormt dé blauwe ader van het fameuze Vechtdal in de provincie Overijssel. Deze kleine, slingerende rivier loopt vanaf de Duitse grens via diverse pittoreske dorpjes tot aan de monding in het Zwarte Water nabij Zwolle. Verscholen in een prachtige, bosrijke omgeving kom je aan de oevers van de Vecht als sportvisser volledig tot rust. Dat kan bijvoorbeeld vanaf een van de campings die pal aan de rivieroever liggen. Vissen vanaf de camping dus! 

Zonsondergang aan de Vecht

Al kun je natuurlijk ook actief struinend langs de rivier op ontdekkingstocht gaan en de mooiste, afgelegen hotspots bevissen. De Vecht heeft van alles te bieden: de witvisser kan hier zijn hart ophalen aan de brasems, voorns en kneiters van windes. Feedervissen in de Overijsselse Vecht

Roofvissen en karpervissen

De roofvisser kan achter de snoek, baars, snoekbaars en roofblei aan. Met name in de kolkende watermassa direct onderaan de diverse stuwen in de Vecht, valt voor de roofvisser genoeg spektakel te beleven. Houd in dat geval wel goed de plaatselijk geldende regels in acht: zo dien je een minimale afstand te houden tot de stuw en is ook het vissen in de vispassages uiteraard verboden. Ben je meer van het karpervissen? Geen punt! In de Vecht zwemt een gevarieerd karperbestand, met uitschieters tot ver in de 30 pond.

Brasem gevangen in de Vecht

GerelateerdNieuwsbrief aanmelding
Divide