Vissen aan de IJssel

De Gelderse IJssel is een van Nederlands’ grote rivieren en biedt geweldige vismogelijkheden. Deze rivier – die vrijwel in zijn geheel met de VISpas mag worden bevist – staat bekend om de goede roofvisstand, barbeelvisserij, fraaie rivierkarpers en de meervalvisserij die sterk in opkomst is. Ook de witvisser zit hier gebakken, dankzij het uitstekende bestand aan brasem, winde en blankvoorn. 

Feedervissen aan de IJssel

Verschillende stekken

De IJssel kenmerkt zich door de talloze rivierkribben – doorgaans dé aangewezen stek voor de sportvisser. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om vol in de stroming (barbeel, meerval) te vissen, maar ook buiten de hoofdstroom, in de kribvakken. In het voorjaar is er bovendien een periode waarin de uiterwaarden (aangrenzende weilanden) bij een hoge rivierstand volledig onder water lopen. Deze ondergelopen graslanden bieden dan een unieke mogelijkheid voor de winde- en karpervisserij: vissen op ondergelopen grasland! 

Vissen in een ondergelopen uiterwaard

De IJssel begint bij Arnhem en volgt zijn weg dan via leuke stadjes als Deventer en Zutphen naar Kampen. De IJssel is ongeveer 125 km lang, dus met beide oevers opgeteld zo’n 250 km visoever! Gegarandeerd dat jij daar ergens een mooie stek vindt!

Scheepvaart op de IJssel


Nieuwsbrief aanmelding
Divide