Vissen in Het Groene Hart

Het Groene Hart is Nederland in optima forma. Het omvat grofweg het gebied tussen de grote steden Amsterdam, Gouda en Utrecht. Hier zit of loop je tussen de weilanden, molens en duizenden poldersloten. En goed nieuws: in al die polderwateren zwemt een uitstekende visstand. Zo zijn de polders vooral befaamd om de zeer goede snoekvisserij. Dat kan hier lekker licht bepakt, waarbij je met kunstaas of de streamer kilometers sloot afstruint. Pak daarbij zeker ook de sloten tussen de boerderijen mee: daar ligt niet zelden op elke hoek en onder elke brug een snoek op de loer. Succes is haast gegarandeerd. 

Witvissen vanuit een boot

Witvis en karper

Dat geldt trouwens ook voor het witvissen: in de sloten en vaarten van Het Groene Hart zwemt een prima witvisstand, met veel ruisvoorn en zeelt. Op de wat grotere sloten en vaarten zit ook veel brasem. En dan zijn er nog de oersterke polderkarpers, die praktisch overal zwemmen. Die laten zich goed vangen op de struinende manier: met een lichte hengel, dobber en een blikje mais bijvoorbeeld. Of met een drijvende broodkorst: super spannend. Ze verraden in het voorjaar en ’s zomers vaak hun aanwezigheid, omdat de polderwateren relatief ondiep zijn. 

Snoekvissen in de polder

In Het Groene Hart zit je lekker centraal in Nederland, dichtbij alle grote steden. Maar tegelijkertijd in een heerlijk rustige omgeving met fraaie vergezichten. Een aanrader! Check wel vooraf goed www.visplanner.nl of de (gratis) VISplanner app om te kijken welke VISpas je nodig hebt voor de polders waar jij aan de slag wilt gaan. Dit kan per gebied verschillen.

Poldersnoek


Nieuwsbrief aanmelding
Divide