Visvijvers in Nederland

Verspreid over heel Nederland liggen zo’n 40 commerciële visvijvers. Hier kun je tegen betaling – deze wateren zijn niet bevisbaar met de VISpas – een dag vissen. Een dagvergunning kost gemiddeld zo’n 15 tot 20 euro.

Een commerciele visvijver

Je hebt de keuze uit forelvisvijvers, karpervijvers en soms ook vijvers waar je steur (sterke vissen tot wel 50 kg!) en meerval kunt vangen.

Forelvisvijvers

Op de meeste forelvijvers geldt het ‘put & take’ systeem: per bezoeker worden er een aantal forellen – meestal regenboogforellen – uitgezet en alles wat jij vangt mag je meenemen voor op de barbecue. Ook zijn er ‘catch & release’ forelvijvers – deze zijn een aanrader voor de vliegvisser. Op sommige vijvers zwemmen recordformaat regenboogforellen rond die regelrechte topsport leveren aan een lichte vliegenhengel. Er zijn ook vijvercomplexen waar je op één locatie de keuze hebt uit meerdere vijvers.

Vissen op een vijver met een hoog karperbestand

Een dagje op een commerciële visvijver vissen is erg laagdrempelig, iedereen vangt vis en ook voor kinderen is het een aanrader. Bij de meeste vijvers is ook horeca aanwezig, zodat je tijdens het vissen ook een hapje en een drankje kunt bestellen.

Check het aanbod aan visvijvers en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Nieuwsbrief aanmelding
Divide