Actueel

Fishing in Holland-kaart: Maasplassen Roermond

Weinig plekken langs de Nederlandse grens bieden zoveel vismogelijkheden als de Maasplassen, grenzend aan Roermond. Talloze vissoorten zijn hier te vangen – van gretige roofvis zoals baars, snoek, meerval en snoekbaars tot uit de kluiten gewassen brasems en voorns.
Meer informatie

Opening haringvlietsluizen uitgesteld door lage afvoer

Na jaren voorbereiding gaan de Haringvlietsluizen – die sinds 1970 permanent afgesloten zijn – op een kier. Daarmee gaat de belangrijkste barrière tussen zoet en zout water nu open. Dat zou eigenlijk op 5 september al gebeuren, maar de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de openingshandeling uit te stellen tot later dit najaar.
Meer informatie

De Nederlandse viskalender

Wil jij precies weten wat de beste periode voor diverse vissoorten in Nederland is? Check dan de viskalender.
Meer informatie

Vissen in Friesland

Friesland behoort tot de meest waterrijke provincies van Nederland en is bovendien een uitzonderlijk mooi sportvisgebied. Buitenlandse sportvissers weten de provincie steeds beter te vinden, mede dankzij de goede bereikbaarheid. Leeuwarden, de hoofdstad en het hart van de provincie, ligt op slechts 1,5 uur rijden van de Duitse grens.
Meer informatie

Nieuwe video's: Nederlandse giga baarzen

Kanalgratis heeft twee gave video’s over vissen op grote baars in Nederland gelanceerd. De Zweedse sportvisser Tobias Ekvall had verhalen gehoord over de baarzen van record formaat en kwam daarvoor speciaal naar Nederland.
Meer informatie

Waar mag ik vissen met de VISpas?

Met de VISpas mag je in ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen. Deze wateren zijn opgenomen in de bijhorende Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren, het boekje. Op de VISplanner zijn deze wateren donker blauw.
Meer informatie

Zeebaarsseizoen in volle gang (video)

Vanaf nu tot en met oktober maak je langs de Nederlandse kust de beste kans op een flinke zeebaars. Naast Zeeland en IJmuiden is het zeehavengebied van Rotterdam de aangewezen stek voor deze prachtige sportvis. Brian Elward laat in deze spectaculaire video zien hoe mooi het vliegvissen op zeebaars hier kan zijn.
Meer informatie

Check de Nederlandse records zoetwatervissen!

Nederland is een prachtig land om te vissen, dat blijkt wel uit de recordvissen. Mede dankzij de ‘catch & release-cultuur’ kan de vis hier uitgroeien tot recordformaat. Sinds begin 2017 brengt Sportvisserij Nederland samen met hengelsportmagazine Beet via de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) de records in kaart.
Meer informatie

Sportvisserij Loodvrij

Lood is een stof die niet in het water thuishoort. Het is ongewenst en kan zelfs giftig zijn. Zeker het zelf loodgieten is gevaarlijk. Sportvissers gebruiken en verliezen lood en dat is ongewenst. De sportvisserij is voor een schoon watermilieu en een goede visstand. En natuurlijk begint een schoon milieu bij jezelf.
Meer informatie

Gesloten tijden: zo zit het!

De gesloten tijden voor aas- en vissoorten roepen ieder voorjaar weer vragen op bij sportvissers. Zeker omdat de gesloten tijd voor snoek eerder ingaat dan die voor het vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide