Actueel

Winactie Instagram

Maak kans op een luxe Fishing in Holland mok of een molen. Meedoen is heel simpel: plaats jouw mooiste visfoto’s van je Nederlandse visavonturen op Instagram en voeg daarbij #fishinginholland toe.
Meer informatie

VISpas 2019 is nu te bestellen!

De VISpas 2019 is in het land! Als je vóór 5 december hebt betaald, ontvang je de VISpas 2019 vóór 1 januari. Als je een machtiging hebt afgegeven, ontvang je rond half december de nieuwe VISpas al. Vanaf nu is de VISpas 2019 en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming ook online te bestellen via www.vispas.nl of te koop bij de hengelsportwinkel bij jou in de buurt.
Meer informatie

Nachtvissen en vissen met drie hengels

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de NachtVIStoestemming nodig. En wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie

Nederlands record roofblei weer verbroken

Nederland staat de laatste jaren steeds meer bekend als klein land met grote vissen. Zo is het BNRZ-record roofblei onlangs voor de tweede keer dit jaar verbroken.
Meer informatie

Strandvissen in de winter

In het najaar maken de zomervissen plaats voor de wintervissen. Kort achter de branding van het strand en vanaf de pieren is nu volop wijting en schar te vangen. Eenvoudig met een paternoster en pieren of zagers. Succes verzekerd.
Meer informatie

Loodvrije alternatieven: inspiratie en tips

Lood is als gevolg van Europese regelgeving hard op weg om uit de sportvisserij te worden verbannen. Alternatieven zijn dus ook hard nodig. Sportvisserij Nederland heeft een handig totaaloverzicht van de reeds beschikbare alternatieven op haar website.
Meer informatie

Nieuwe video: snoekvissen in Nederland!

De nieuwste video van het internationale YouTube-sportviskanaal Kanalgratis draait volledig om het snoekvissen in Nederland – hét snoekparadijs! Deze gave video – met veel vis en fraaie omgevingsbeelden – is een ‘must see’ voor elke roofvisser.
Meer informatie

Alsnog bag limit voor zeebaars in restant 2018!

Sportvissers mogen vanaf 1 oktober 2018 tot het eind van dit kalenderjaar één zeebaars per dag per persoon meenemen voor eigen consumptie. Aan dit succes ging een lange geschiedenis vooraf.
Meer informatie

Fishing in Holland-kaart: Maasplassen Roermond

Weinig plekken langs de Nederlandse grens bieden zoveel vismogelijkheden als de Maasplassen, grenzend aan Roermond. Talloze vissoorten zijn hier te vangen – van gretige roofvis zoals baars, snoek, meerval en snoekbaars tot uit de kluiten gewassen brasems en voorns.
Meer informatie

Opening haringvlietsluizen uitgesteld door lage afvoer

Na jaren voorbereiding gaan de Haringvlietsluizen – die sinds 1970 permanent afgesloten zijn – op een kier. Daarmee gaat de belangrijkste barrière tussen zoet en zout water nu open. Dat zou eigenlijk op 5 september al gebeuren, maar de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de openingshandeling uit te stellen tot later dit najaar.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.