Actueel

Update Marker Wadden

De eerste vijf eilanden van het project Marker Wadden – een initiatief van Natuurmonumenten en ondersteund door o.a. Sportvisserij Nederland – zijn inmiddels aangelegd. In de periode tot 2023 komen er nog twee eilanden bij. Ondertussen zijn er al 22 vissoorten in het gebied waargenomen en kan in een deel van het gebied worden gevist.
Meer informatie

Nieuw meervalrecord: 237 cm! (video)

Het Nederlandse record meerval dat René Gouka eind juni vestigde heeft niet lang standgehouden. Tobias Stuurman verbeterde dit onlangs met maar liefst tien centimeter, zodat het nieuwe BNRZ-record nu op 237 cm staat.
Meer informatie

Meer informatie

Nieuwe records meerval, winde, kruiskarper en giebel

De onlangs aangescherpte BNRZ-records (Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen) voor winde en meerval zijn inmiddels alweer verbeterd. Zo zette Tico Wezenberg het record voor winde op maar liefst 61 cm en schreef René Gouka met een meerval van 227 cm het nieuwe Nederlandse record op zijn naam. Daarnaast zijn ook de records voor giebel en kruiskarper zijn verbeterd.
Meer informatie

Zeebaarsmaatregelen tweede helft 2021 bekend

De onderhandelingen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk over de visserijrechten na de Brexit hebben in juni eindelijk tot een overeenkomst geleid. Zoals verwacht geldt voor de sportvisserij op zeebaars tot en met november van dit jaar een bag limit van 2 vissen (minimummaat: 42 cm) per dag.
Meer informatie

Hotspots - Linge (Gelderland)

Op het oog zou je het misschien niet zeggen, maar de bijzonder visrijke Linge is voor een aanzienlijk deel een kunstmatige rivier. Het water begint bij een sluis in het Pannerdens Kanaal om na dwars door de Betuwe te zijn gestroomd pas 100 kilometer verder bij Gorinchem in de Boven-Merwede uit te komen.
Meer informatie

Hotspots - Schipbeek (Overijssel)

Van de bron in het Duitse Auhaus stroomt de Schipbeek – die tot aan het plaatsje Diepenheim de Buurserbeek heet – dwars door Overijssel, om uiteindelijk vlakbij de A1 bij Deventer in de IJssel uit te monden.
Meer informatie

Nieuw water in de VISpas

Dit jaar zijn er al weer heel wat nieuwe wateren in de VISpas bijgekomen. Deze liggen in gemeenten Noardeast Fryslân, Terschelling, Montfoort en Zuidplas. Ze zijn nu al zichtbaar op www.visplanner.nl en vanaf juni ook in de VISplanner app. Onze dank gaat uit naar Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Zuidwest Nederland, HSV Leeuwarden en HSV Montfoort voor het uitwisselen van hun water.
Meer informatie

Vang5: sportvisserij pakt zwerfvuil aan

Zwerfafval is een probleem waar ook menig sportvisser zich aan stoort. Gelukkig krijgt de aanpak ervan de laatste jaren steeds meer vorm. Met de campagne Vang5 – een initiatief van Sportvisserij Nederland dat wordt ondersteund door Nederland Schoon – gaat de georganiseerde sportvisserij vanaf nu zwerfafval landelijk te lijf. De actieweek startte op zaterdag 24 april, de campagne loopt daarna het hele jaar door.
Meer informatie

Update 'veelgestelde vragen'

‘Mag ik met de VISpas overal vissen?’ en ‘Mag ik in Nederland overal ’s nachts of met drie hengels vissen?’ zijn zomaar een paar vragen die veel worden gesteld. Het antwoord daarop krijg je nu heel eenvoudig online via de module ‘Veelgestelde vragen’ op www.fishinginholland.nl.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide