Actueel

Snoeken in Nederland met Claudia Darga (video)

Eind vorig jaar bezocht de filmploeg van het Duitse ANGELNplus ons land voor een videoreportage over het snoeken in Nederland. Een verslag van dit bezoek – met Claudia Darga in de hoofdrol – lees je in het januarinummer van Hét VISblad (pag. 24 t/m 28). Goed nieuws: inmiddels staat ook de video ‘live’!
Meer informatie

Nieuwe stekken toegevoegd

Vandaag zijn er nieuwe stekken langs de IJssel, Linge, Berkel, oude IJssel en nog veel meer toegevoegd aan de Fishinginholland kaart.
Meer informatie

Amerikaanse toerist vist in Amsterdam (video)

Als Amerikaanse roofvisser ben je gewend aan walleye en yellow perch, maar hier in Nederland hebben we soorten als baars en snoekbaars die een slag groter worden dan hun Amerikaanse neefjes. Check deze leuke youtube video over een Amerikaanse toerist die goed vangt in onze hoofdstad.
Meer informatie

Video's en artikelen van Hét Visblad toegevoegd

Bij de vissoorten, vistechnieken en bij de bestemmingen zijn tientallen relevante Visblad TV video's en artikelen toegevoegd.
Meer informatie

Check de Nederlandse viskalender

In onze Viskalender zie je precies wanneer het nu de beste periode is om bepaalde vissoorten te vangen in Nederland. De kalender geeft ook een overzicht van de gesloten tijden.
Meer informatie

Met de VISplanner zie je precies waar jij mag vissen met je VISpas (video)

De VISplanner is speciaal ontwikkeld voor jou als sportvisser zodat je snel kunt zien waar je mag vissen met jouw VISpas. VISplanner is gratis beschikbaar als app voor iOS en Android, website en mobiele site.
Meer informatie

Nachtvissen en vissen met drie hengels

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de Nachtvistoestemming nodig. En wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie

Gesloten tijden: zo zit het!

De gesloten tijden voor aas- en vissoorten roepen ieder voorjaar weer vragen op bij sportvissers. Zeker omdat de gesloten tijd voor snoek eerder ingaat dan die voor het vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje.
Meer informatie

Wijziging regelgeving zeebaars

Vanaf 1 januari 2017 heeft Raad van Europese visserijministers de regels met betrekking tot zeebaars veranderd.
Meer informatie

Pas op voor teken! (video)

Een steeds groter percentage van de teken in Nederland is besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Als sportvisser loop je aan de waterkant een aanzienlijk risico op een tekenbeet, dus zorg dat je voorzorgsmaatregelen treft.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide