Actueel

Nieuw water in de VISpas

Dit jaar zijn er al weer heel wat nieuwe wateren in de VISpas bijgekomen. Deze liggen in gemeenten Noardeast Fryslân, Terschelling, Montfoort en Zuidplas. Ze zijn nu al zichtbaar op www.visplanner.nl en vanaf juni ook in de VISplanner app. Onze dank gaat uit naar Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Zuidwest Nederland, HSV Leeuwarden en HSV Montfoort voor het uitwisselen van hun water.
Meer informatie

Vang5: sportvisserij pakt zwerfvuil aan

Zwerfafval is een probleem waar ook menig sportvisser zich aan stoort. Gelukkig krijgt de aanpak ervan de laatste jaren steeds meer vorm. Met de campagne Vang5 – een initiatief van Sportvisserij Nederland dat wordt ondersteund door Nederland Schoon – gaat de georganiseerde sportvisserij vanaf nu zwerfafval landelijk te lijf. De actieweek startte op zaterdag 24 april, de campagne loopt daarna het hele jaar door.
Meer informatie

Hotspots - Utrechtse stadsgrachten

Het Utrechtse grachtenstelsel is een bijzonder én uitdagend viswater. Deze van origine middeleeuwse stadshaven is feitelijk een rivier die dwars door het centrum van de Domstad stroomt. Daarbij fungeert de bekendste gracht – de Oudegracht – als verbinding tussen de Kromme Rijn en de Vecht. Deze dynamiek kan voor mooie verrassingen zorgen.
Meer informatie

Nieuw Nederlands record winde

Radoslaw Wieczorkiewicz heeft het BNRZ (Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen) record winde aangescherpt met twéé centimeter en staat nu op maar liefst 59 cm.
Meer informatie

Financiële steun voor damverwijderingen

De World Fish Migration Foundation - de stichting waarvan Sportvisserij Nederland partner is en die wereldwijd aandacht vraagt voor vismigratie - heeft een schenking van een half miljoen ontvangen van de deelnemers van de Postcode Loterij. Dankzij deze financiële steun kunnen nog meer onnodige dammen in Europa worden verwijderd.
Meer informatie

Baglimit zeebaars 2021

Na de enigszins vertraagde onderhandelingen zijn de contouren van de vangstafspraken voor de zeebaars in heel 2021 zichtbaar. Vermoedelijk blijft de baglimit van twee vissen ook de rest van het jaar gelden.
Meer informatie

Meer informatie

Update 'veelgestelde vragen'

‘Mag ik met de VISpas overal vissen?’ en ‘Mag ik in Nederland overal ’s nachts of met drie hengels vissen?’ zijn zomaar een paar vragen die veel worden gesteld. Het antwoord daarop krijg je nu heel eenvoudig online via de module ‘Veelgestelde vragen’ op www.fishinginholland.nl.
Meer informatie

Nieuw VISpaswater

Dankzij de continue samenwerking tussen hengelsportverenigingen, -federaties en Sportvisserij Nederland werd de lijst met VISpaswateren onlangs weer langer. Alle nieuwe wateren vind je terug in de VISplanner app en in de Aanvulling 2021 bij de VISpas 2021.
Meer informatie

VISpas 2021: nu online te bestellen!

De VISpas 2021 en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn vanaf 1 december online te bestellen via www.vispas.nl en vanaf half december te koop bij de Nederlandse hengelsportwinkeliers.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide