Actueel

Meer informatie

Sportvisserij Loodvrij

Omdat lood schadelijk is voor het milieu is Sportvisserij Nederland al een aantal jaar bezig het loodgebruik in de hengelsport te verminderen. In dit bericht vind je de meest recente stand van zaken rondom lood in de hengelsport die je als sportvisser moet weten.
Meer informatie

147 hectare nieuw viswater

In mei en juni zijn via de digitale aanvulling 28 wateren toegevoegd aan de VISpas. Netto betekent dit dat alle VISpashouders 147 hectare extra viswater tot hun beschikking hebben. Het merendeel van deze nieuwe wateren ligt in de gemeente Steenwijkerland, maar er zijn er ook een aantal wateren bijgekomen in Barneveld, Elburg, Leeuwarden en Rucphen. Al deze updates zijn reeds verwerkt in de VISplanner.
Meer informatie

Recordvissen regen

Er is de afgelopen maanden door menigeen veel en fanatiek gevist. Daarbij zijn ook tal van mooie vissen gevangen, waaronder (potentiële) recordvissen. De zoetwater records worden bijgehouden op de BNRZ-lijst (www.bnrz.nl) en de zoute records worden jaarlijks geüpdatet op de NCRZ-lijst (www.ncrz.nl).
Meer informatie

Nederlandse grens per 15 juni open voor toerisme

Vanaf maandag 15 juni is het voor inwoners van de EU in veel gevallen weer mogelijk om op vakantie te gaan naar andere landen binnen de EU /Schengenzone - waaronder naar Nederland. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van 'code oranje' (vakantiereizen afgeraden) naar 'code geel' (vakantiereizen mogelijk, let op risico's).
Meer informatie

Update 'veelgestelde vragen'

‘Mag ik met de VISpas overal vissen?’ en ‘Mag ik in Nederland overal ’s nachts of met drie hengels vissen?’ zijn zomaar een paar vragen die veel worden gesteld. Het antwoord daarop krijg je nu heel eenvoudig online via de module ‘Veelgestelde vragen’ op www.fishinginholland.nl.
Meer informatie

NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming: zo zit het

In sommige Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie

Top-20 visbestemmingen in Nederland

Dat het kleine Nederland barst van het viswater, kan voor menig sportvisvistoerist flink overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? Gelukkig is in de meeste wateren prima vis te vangen. Om je nog beter op weg te helpen, heeft www.fishinginholland.nl de twintig meest interessante sportvisgebieden van Nederland voor je op een rij gezet.
Meer informatie

Nieuw Nederlands record baars: 56cm!

Hoe uitzonderlijk goed de baars de laatste jaren gedijt in Nederland, weet de gepassioneerde Duitse baarsvisser Thomas Gronenwald als geen ander. Niet voor niets vist hij dolgraag in ons land. Met de vangst van een exemplaar van maar liefst 56 cm schreef hij onlangs het nieuwe BNRZ-record baars op zijn naam.
Meer informatie

Gesloten tijden: hoe zit het? (video)

Bij het sportvissen in Nederland moet je rekening houden met een aantal gesloten tijden. Zo is er de gesloten tijd voor bepaalde aassoorten én de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars levert dit nog wel eens onduidelijkheid op. In deze video leggen we je uit hoe het nou precies zit.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide