In verband met de Brexit – waardoor ook op visserijgebied tal van wetten en regels moeten worden herzien – zijn ten aanzien van de zeebaars vooralsnog alleen de regels voor het eerste kwartaal van 2021 bekend. Sportvissers dienen in januari en februari alle gevangen zeebaars terug te zetten, terwijl in maart een ‘bag limit’ geldt van twee stuks met in achtneming van de minimummaat van 42 cm.
Meer informatie
De VISpas 2021 en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn vanaf 1 december online te bestellen via www.vispas.nl en vanaf half december te koop bij de Nederlandse hengelsportwinkeliers.
Meer informatie
In 2020 is er – met dank aan veel hengelsportverenigingen en -federaties – tot dusver al meer dan 920 hectare nieuw viswater
aan de VISpas toegevoegd. Hiermee kun jij met jouw VISpas op steeds meer viswateren in heel Nederland terecht.
Meer informatie
Sportvisserij Nederland krijgt regelmatig de vraag of je met de VISpas overal aan de oevers mag komen als een water donkerblauw in de VISplanner staat ingetekend. Het antwoord daarop is soms ‘nee’. Visrecht betekent niet automatisch ook looprecht.
Meer informatie
In Nederland is, zeker op het zoete water, de catch & release cultuur leidend. Mede daardoor kun je hier kapitale vissen vangen. Toch zijn er met de VISpas beperkte mogelijkheden om een visje mee te nemen voor eigen consumptie. We geven je hier een overzicht van de belangrijkste regels omtrent het meenemen van vis.
Meer informatie
Omdat lood schadelijk is voor het milieu is Sportvisserij Nederland al een aantal jaar bezig het loodgebruik in de hengelsport te verminderen. In dit bericht vind je de meest recente stand van zaken rondom lood in de hengelsport die je als sportvisser moet weten.
Meer informatie