Actueel

Opmars meerval in kaart gebracht

De opmars van de meerval in ons land was zo’n vijftien jaar geleden reden voor Sportvisserij Nederland om een online ‘Meervalmeldpunt’ in het leven te roepen. Dit zodat de verspreiding van deze belangrijke sportvis in kaart kon worden gebracht. Onlangs zijn via dit meldpunt weer vangsten verzameld, zodat de actuele verspreiding van deze mysterieuze vis nu nóg beter op de kaart staat.
Meer informatie

VISpas Hotspots: Maas-Waalkanaal (Gelderland)

Het Maas-Waalkanaal – dat over een lengte van 13,5 kilometer de Maas en Waal met elkaar verbindt – is mede door zijn veelzijdige visstand een geliefd sportviswater. Een lokale vergunning is niet nodig, omdat het gehele water in de VISpas staat.
Meer informatie

Online kaart: sportvisaccommodaties in Nederland

Ga je op vistrip naar Nederland, dan overnacht je natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij het water, zodat je minimaal hoef te reizen naar de visstek. Om je bij het kiezen van een geschikte accommodatie nóg beter op weg te helpen, geven we je via de interactieve kaart op www.fishinginholland.nl een overzicht van de beste sportvisaccommodaties door heel Nederland.
Meer informatie

Kijktip: European Fishing League (video)

Dat Nederland een walhalla voor de sportvisser is, blijkt maar weer eens uit de prachtige beelden van de YouTube-serie European Fishing League (EFL). In deze spannende roofviscompetitie vissen de deelnemers op onze eigen schitterende wateren.
Meer informatie

Nieuwe video: snoeken in de polder (100% Duits gesproken)!

Eind februari bracht de filmploeg van het Duitse sportvismagazine Blinker een meerdaags bezoek aan Nederland voor video-opnames over het snoeken in Nederland. Vooraf was er beloofd dat er in de sloten en polders rond Woerden en Gouda op iedere hoek een snoek ligt. In deze gave video zie je of dat klopte!
Meer informatie

VISpas Hotspots: Prinses Margrietkanaal (Friesland)

Het bijna 65 kilometer lange Prinses Margrietkanaal – dat vanuit het IJsselmeer bij Lemmer helemaal tot aan de provinciegrens met Groningen loopt – is om talrijke redenen een sportviswater bij uitstek.
Meer informatie

Kom struinen op karper in Nederland

Vis jij graag op karper? Dan kun jij je hart ophalen in Nederland met haar uitgebreide slotenstelsels, polders, stadwateren en vijvers. Vrijwel in elk water zwemt karper en struinend kun je ze snel spotten. Het voorjaar is perfect voor de mobiele karpervisserij.
Meer informatie

Nog geen VISpas 2022? Bestel hem nu online

De VISpas 2022 is online te bestellen en te koop bij de Nederlandse hengelsportwinkeliers. Met de VISpas 2022 kun je het hele kalenderjaar op heel veel wateren in Nederland vissen.
Meer informatie

Gesloten tijden: hoe zit het? (video)

Bij het sportvissen in Nederland moet je rekening houden met een aantal gesloten tijden. Zo is er de gesloten tijd voor bepaalde aassoorten én de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars levert dit nog wel eens onduidelijkheid op. In deze video leggen we je uit hoe het nou precies zit.
Meer informatie

VISpas toestemmingen: waar wel en waar niet geldig?

Veel fanatieke sportvissers bestellen bij de VISpas ook de landelijke NachtVIStoestemming en/of Derde Hengeltoestemming. Daarbij wordt soms gedacht dat je dan overal in Nederland ’s nachts of met drie hengels mag vissen. Dat is echter niet het geval.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide