Actueel

Nieuw bnrz-record snoekbaars: 106 centimeter!

Op 30 maart 2021 ving Duitser Andre Gießing op het Hollands Diep een snoekbaars van maar liefst 106 cm. De recordclaim die onlangs binnenkwam bij de recordcommissie van de BNRZ, werd goedgekeurd. Het oude Nederlands record snoekbaars van 105 cm uit 2020 – op naam van Igor Vucenic – is daarmee met 1 cm verbroken.
Meer informatie

Zomer-roofvistips

Waar de roofvisser in Nederland tijdens de zomer zélf misschien wel de fijnste tijd aan het water beleeft, is het vangen van vis gedurende de warme maanden lang niet altijd eenvoudig. Daarom zetten we hieronder voor vier soorten roofvis de belangrijkste tips voor de zomermaanden op een rijtje.
Meer informatie

VISpas Hotspot - IJssel bij Deventer (Overijssel)

Waar je aan de grote rivieren soms een flink eind moet lopen om bij het water te komen, is het stuk IJssel bij Deventer – dat volledig in de VISpas staat – goed bereikbaar dankzij diverse gratis parkeerplaatsen, met name aan de westoever tegenover en ten zuiden van de stad. Qua sportvisdisciplines kun je hier bovendien alle kanten op.
Meer informatie

28 mei einde gesloten tijden - vissen maar! (video)

Op zaterdag 28 mei eindigt de gesloten tijd voor aassoorten. Dat betekent dat je op 28 mei weer met kunstaas mag vissen èn met vliegen groter dan 2,5cm. Dus waar wacht je op? Snel naar de waterkant!
Meer informatie

Opmars meerval in kaart gebracht

De opmars van de meerval in ons land was zo’n vijftien jaar geleden reden voor Sportvisserij Nederland om een online ‘Meervalmeldpunt’ in het leven te roepen. Dit zodat de verspreiding van deze belangrijke sportvis in kaart kon worden gebracht. Onlangs zijn via dit meldpunt weer vangsten verzameld, zodat de actuele verspreiding van deze mysterieuze vis nu nóg beter op de kaart staat.
Meer informatie

VISpas Hotspots: Maas-Waalkanaal (Gelderland)

Het Maas-Waalkanaal – dat over een lengte van 13,5 kilometer de Maas en Waal met elkaar verbindt – is mede door zijn veelzijdige visstand een geliefd sportviswater. Een lokale vergunning is niet nodig, omdat het gehele water in de VISpas staat.
Meer informatie

Online kaart: sportvisaccommodaties in Nederland

Ga je op vistrip naar Nederland, dan overnacht je natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij het water, zodat je minimaal hoef te reizen naar de visstek. Om je bij het kiezen van een geschikte accommodatie nóg beter op weg te helpen, geven we je via de interactieve kaart op www.fishinginholland.nl een overzicht van de beste sportvisaccommodaties door heel Nederland.
Meer informatie

Kijktip: European Fishing League (video)

Dat Nederland een walhalla voor de sportvisser is, blijkt maar weer eens uit de prachtige beelden van de YouTube-serie European Fishing League (EFL). In deze spannende roofviscompetitie vissen de deelnemers op onze eigen schitterende wateren.
Meer informatie

Nieuwe video: snoeken in de polder (100% Duits gesproken)!

Eind februari bracht de filmploeg van het Duitse sportvismagazine Blinker een meerdaags bezoek aan Nederland voor video-opnames over het snoeken in Nederland. Vooraf was er beloofd dat er in de sloten en polders rond Woerden en Gouda op iedere hoek een snoek ligt. In deze gave video zie je of dat klopte!
Meer informatie

VISpas Hotspots: Prinses Margrietkanaal (Friesland)

Het bijna 65 kilometer lange Prinses Margrietkanaal – dat vanuit het IJsselmeer bij Lemmer helemaal tot aan de provinciegrens met Groningen loopt – is om talrijke redenen een sportviswater bij uitstek.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide