Actueel

Nieuwe video: Nederlandse polderkarper

Goed nieuws: in samenwerking met online sportviskanaal ANGELNplus hebben we een nieuwe video gemaakt: karpervissen in de Hollandse polders! Speciaal voor www.fishinginholland.nl kunnen we je hierbij alvast een 15 minuten versie presenteren! De volledige film – deze duurt ruim 30 minuten – is alleen te bekijken voor abonnees van ANGELNplus en Blinker.
Meer informatie

Zomervisserij vanaf de Nederlandse stranden

Als je aan de zomer denkt, denk je aan het strand. Maar wist je dat je vanaf de Nederlandse stranden ook heel goed kunt vissen? In de zomermaanden wordt vooral op tong en zeebaars gevist, maar maak je vanaf de Zeeuwse stranden zelfs kans op gladde haai.
Meer informatie

Waar mag ik vissen met de VISpas?

Met de VISpas mag je in ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen. Deze wateren zijn opgenomen in de bijhorende Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren, het boekje. Op de VISplanner zijn deze wateren donker blauw.
Meer informatie

Zeebaarsseizoen in volle gang (video)

Vanaf nu tot en met oktober maak je langs de Nederlandse kust de beste kans op een flinke zeebaars. Naast Zeeland en IJmuiden is het zeehavengebied van Rotterdam de aangewezen stek voor deze prachtige sportvis. Brian Elward laat in deze spectaculaire video zien hoe mooi het vliegvissen op zeebaars hier kan zijn.
Meer informatie

Check de Nederlandse records zoetwatervissen!

Nederland is een prachtig land om te vissen, dat blijkt wel uit de recordvissen. Mede dankzij de ‘catch & release-cultuur’ kan de vis hier uitgroeien tot recordformaat. Sinds begin 2017 brengt Sportvisserij Nederland samen met hengelsportmagazine Beet via de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) de records in kaart.
Meer informatie

Korting op Drentse visvakanties bij Center Parcs

Center Parcs is bij de meeste Nederlanders wel bekend als vakantiebestemming en ook sportvissers komen er graag, zeker waar het de Drentse locaties De Huttenheugte en Parc Sandur betreft. Op deze parken is ook aan de vakantievierende hengelaars gedacht met de aanwezigheid van goed viswater. Met een speciale actie van Hét Visblad kun je bovendien nog eens 35% korting krijgen bij een boeking.
Meer informatie

Sportvisserij Loodvrij

Lood is een stof die niet in het water thuishoort. Het is ongewenst en kan zelfs giftig zijn. Zeker het zelf loodgieten is gevaarlijk. Sportvissers gebruiken en verliezen lood en dat is ongewenst. De sportvisserij is voor een schoon watermilieu en een goede visstand. En natuurlijk begint een schoon milieu bij jezelf.
Meer informatie

Hengelsportverenigingen zijn belangrijk

Als bezitter van een VISpas bent u lid van een hengelsportvereniging. Hengelsportverenigingen zijn heel belangrijk voor de sportvissers in Nederland. Met het geld dat u betaald heeft voor de VISpas steunt u de hengelsportvereniging en vooral u zelf. Geniet van het vissen in Nederland.
Meer informatie

Regels en cultuur in Nederland

Om ervoor te zorgen dat het sportvissen op een verantwoorde manier gebeurt, geldt er in Nederland een aantal belangrijke regels. Er heerst hier ook een 'Catch & Release' cultuur.
Meer informatie

Gesloten tijden: zo zit het!

De gesloten tijden voor aas- en vissoorten roepen ieder voorjaar weer vragen op bij sportvissers. Zeker omdat de gesloten tijd voor snoek eerder ingaat dan die voor het vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide