Actueel

Korting op Drentse visvakanties bij Center Parcs

Center Parcs is bij de meeste Nederlanders wel bekend als vakantiebestemming en ook sportvissers komen er graag, zeker waar het de Drentse locaties De Huttenheugte en Parc Sandur betreft. Op deze parken is ook aan de vakantievierende hengelaars gedacht met de aanwezigheid van goed viswater. Met een speciale actie van Hét Visblad kun je bovendien nog eens 35% korting krijgen bij een boeking.
Meer informatie

Sportvisserij Loodvrij

Lood is een stof die niet in het water thuishoort. Het is ongewenst en kan zelfs giftig zijn. Zeker het zelf loodgieten is gevaarlijk. Sportvissers gebruiken en verliezen lood en dat is ongewenst. De sportvisserij is voor een schoon watermilieu en een goede visstand. En natuurlijk begint een schoon milieu bij jezelf.
Meer informatie

Aftrap vijftigjarige Visma 2018 in Ahoy Rotterdam (video)

Ook zo’n zin in het voorjaar? Wij ook! Als organisator van de Visma Nieuwe Stijl 2018 verricht Publishing House & Facilities de aftrap voor de aanloop naar de vijftigste (!) Visma in Ahoy Rotterdam op 23, 24 en 25 maart a.s. Zorg dat je erbij bent op dit jubileum en bestel op tijd je parkeer- en entreekaarten online met 20% korting. Let's go Visma! www.visma.nl
Meer informatie

Hengelsportverenigingen zijn belangrijk

Als bezitter van een VISpas bent u lid van een hengelsportvereniging. Hengelsportverenigingen zijn heel belangrijk voor de sportvissers in Nederland. Met het geld dat u betaald heeft voor de VISpas steunt u de hengelsportvereniging en vooral u zelf. Geniet van het vissen in Nederland.
Meer informatie

Regels en cultuur in Nederland

Om ervoor te zorgen dat het sportvissen op een verantwoorde manier gebeurt, geldt er in Nederland een aantal belangrijke regels. Er heerst hier ook een 'Catch & Release' cultuur.
Meer informatie

Gesloten tijden: zo zit het!

De gesloten tijden voor aas- en vissoorten roepen ieder voorjaar weer vragen op bij sportvissers. Zeker omdat de gesloten tijd voor snoek eerder ingaat dan die voor het vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje.
Meer informatie

Nachtvissen en vissen met drie hengels

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de Nachtvistoestemming nodig. En wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie

Gericht op megabaars! (video)

Onlangs was de filmploeg van het Duitse Fisch & Fang in Nederland – voor de DVD bij hun januarinummer. Doel: het vangen van héle grote baarzen. Onder begeleiding van visgids Steef Meijers bezocht de crew de grote rivierplassen langs de Lek. Het resultaat is een bijzonder gave video die we je hier op www.fishinginholland.nl mogen presenteren!
Meer informatie

Snoeken in Nederland met Claudia Darga (video)

Eind vorig jaar bezocht de filmploeg van het Duitse ANGELNplus ons land voor een videoreportage over het snoeken in Nederland. Een verslag van dit bezoek – met Claudia Darga in de hoofdrol – lees je in het januarinummer van Hét VISblad (pag. 24 t/m 28). Goed nieuws: inmiddels staat ook de video ‘live’!
Meer informatie

Nieuwe stekken toegevoegd

Vandaag zijn er nieuwe stekken langs de IJssel, Linge, Berkel, oude IJssel en nog veel meer toegevoegd aan de Fishinginholland kaart.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide