Actueel

Roofvissen in Nederland: binnenkort mag het weer!

Vanaf de laatste zaterdag in mei -dit jaar is dat 25 mei- mag er in het Nederlandse binnenwater weer worden gevist met alle soorten kunstaas en dode aasvissen. Eind mei en begin juni is een hele goede tijd voor het vissen op snoekbaars, maar ook voor roofblei.
Meer informatie

Zeebaarsseizoen 2019 van start

Het zeebaarsseizoen staat weer op het punt van beginnen. Nog meer goed nieuws is dat sportvissers dit jaar van 1 april t/m 31 oktober één maatse zeebaars per visdag mogen meenemen voor eigen consumptie. De minimummaat voor zeebaars is 42 cm.
Meer informatie

3.000 ha nieuw water in de VISpas

In 2018 is de hoeveelheid met de VISpas beschikbaar viswater toegenomen met maar liefst 3.000 hectare. Al deze nieuwe wateren staan in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren 2019-2020-2021 én in de VISplanner.
Meer informatie

Nieuwe video: snoeken met een visgids!

In de nieuwste video van het internationale YouTube-sportviskanaal Kanalgratis gaat presentator Tobias Ekvall onder begeleiding van een professionele visgids op snoek vissen in Nederland – hét snoekparadijs! In deze aflevering vissen de mannen in het prachtig veengebied De Weerribben, op de grens van de provincies Friesland, Overijssel en Drenthe. Dit rustige veenrijke gebied zit vol snoek.
Meer informatie

Kom struinen op karper in Nederland

Vis jij graag op karper? Dan kun jij je hart ophalen in Nederland met haar uitgebreide slotenstelsels, polders, stadwateren en vijvers. Vrijwel in elk water zwemt karper en struinend kun je ze snel spotten. Het voorjaar is perfect voor de mobiele karpervisserij.
Meer informatie

Kom snoekvissen in Nederland!

Vis jij graag op snoek of wil je graag een keer kennismaken met deze fraaie roofvis? Plan dan binnenkort eens een vistrip naar Nederland! Snoeken kan in het waterrijke Nederland werkelijk overal en op elke denkbare manier en maart is nog een goede maand.
Meer informatie

Gesloten tijden: hoe zit het? (video)

Bij het sportvissen in Nederland moet je rekening houden met een aantal gesloten tijden. Zo is er de gesloten tijd voor bepaalde aassoorten én de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars levert dit nog wel eens onduidelijkheid op. In deze video leggen we je uit hoe het nou precies zit.
Meer informatie

Nederlandse zeevisrecords

de Nederlandse Commissie Record Zeevissen (NCRZ) registreert al bijna 50 jaar de in Nederlandse zee gevangen recordvissen. Daarnaast registreert de NCRZ ook records voor Europese en wereldzeeën als ze door een Nederlander gevangen zijn. Om de voortzetting van de NCRZ te kunnen waarborgen gaat de NCRZ vanaf dit jaar verder onder de vlag van Sportvisserij Nederland.
Meer informatie

VISpas 2019 is nu te bestellen!

De VISpas 2019 is in het land! Als je vóór 5 december hebt betaald, ontvang je de VISpas 2019 vóór 1 januari. Als je een machtiging hebt afgegeven, ontvang je rond half december de nieuwe VISpas al. Vanaf nu is de VISpas 2019 en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming ook online te bestellen via www.vispas.nl of te koop bij de hengelsportwinkel bij jou in de buurt.
Meer informatie

Nachtvissen en vissen met drie hengels

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de NachtVIStoestemming nodig. En wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.