Actueel

NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming: zo zit het

In sommige Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig.
Meer informatie

Top-20 visbestemmingen in Nederland

Dat het kleine Nederland barst van het viswater, kan voor menig sportvisvistoerist flink overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? Gelukkig is in de meeste wateren prima vis te vangen. Om je nog beter op weg te helpen, heeft www.fishinginholland.nl de twintig meest interessante sportvisgebieden van Nederland voor je op een rij gezet.
Meer informatie

Nieuw Nederlands record baars: 56cm!

Hoe uitzonderlijk goed de baars de laatste jaren gedijt in Nederland, weet de gepassioneerde Duitse baarsvisser Thomas Gronenwald als geen ander. Niet voor niets vist hij dolgraag in ons land. Met de vangst van een exemplaar van maar liefst 56 cm schreef hij onlangs het nieuwe BNRZ-record baars op zijn naam.
Meer informatie

Gesloten tijden: hoe zit het? (video)

Bij het sportvissen in Nederland moet je rekening houden met een aantal gesloten tijden. Zo is er de gesloten tijd voor bepaalde aassoorten én de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars levert dit nog wel eens onduidelijkheid op. In deze video leggen we je uit hoe het nou precies zit.
Meer informatie

Zeebaars: meer ruimte voor de sportvisserij

Sinds vanmorgen is bekend dat sportvissers in 2020 van maart tot en met november per visdag twee zeebaarzen mogen meenemen (met in achtneming van de minimummaat van 42 cm). Vergeleken met het jaar 2019 is dat één vis meer en een verlenging van het open seizoen met twee maanden.
Meer informatie

VISplanner-app meertalig

De VISplanner-app is vanaf heden in drie talen beschikbaar. Naast de Nederlandse variant is de gratis tool om te controleren of je met jouw VISpas in een bepaald water mag vissen nu ook in een Engelse en Duitse versie te raadplegen.
Meer informatie

Der BLINKER: Die Informationsquelle für deutsche Holland-Fans!

Holland ist mittlerweile zur zweiten Heimat vieler deutscher Angler geworden – unsere Kollegen vom BLINKER, Europas großer Angelzeitschrift, schließen sich da vollkommen mit ein! Sie arbeiten regelmäßig mit uns zusammen.
Meer informatie

VISpas 2020: nu online te bestellen!

De VISpas 2020 en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn vanaf 1 december online te bestellen via www.vispas.nl en vanaf half december te koop bij de Nederlandse hengelsportwinkeliers.
Meer informatie

Visgids nodig? Check de Fishing in Holland-kaart! (video)

Een heel handig onderdeel van het Fishing in Holland-platform is de interactieve kaart. Hier vind je onder andere 26 professionele visgidsen, verspreid door heel Nederland. Heb je geen tijd om alles zelf uit te zoeken? Huur dan een van deze visgidsen in.
Meer informatie

Nieuw Nederlands record snoek: 138 cm!

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.