Actueel

Loodvrije alternatieven: inspiratie en tips

Lood is als gevolg van Europese regelgeving hard op weg om uit de sportvisserij te worden verbannen. Alternatieven zijn dus ook hard nodig. Sportvisserij Nederland heeft een handig totaaloverzicht van de reeds beschikbare alternatieven op haar website.
Meer informatie

Nieuwe video: snoekvissen in Nederland!

De nieuwste video van het internationale YouTube-sportviskanaal Kanalgratis draait volledig om het snoekvissen in Nederland – hét snoekparadijs! Deze gave video – met veel vis en fraaie omgevingsbeelden – is een ‘must see’ voor elke roofvisser.
Meer informatie

Alsnog bag limit voor zeebaars in restant 2018!

Sportvissers mogen vanaf 1 oktober 2018 tot het eind van dit kalenderjaar één zeebaars per dag per persoon meenemen voor eigen consumptie. Aan dit succes ging een lange geschiedenis vooraf.
Meer informatie

Fishing in Holland-kaart: Maasplassen Roermond

Weinig plekken langs de Nederlandse grens bieden zoveel vismogelijkheden als de Maasplassen, grenzend aan Roermond. Talloze vissoorten zijn hier te vangen – van gretige roofvis zoals baars, snoek, meerval en snoekbaars tot uit de kluiten gewassen brasems en voorns.
Meer informatie

Opening haringvlietsluizen uitgesteld door lage afvoer

Na jaren voorbereiding gaan de Haringvlietsluizen – die sinds 1970 permanent afgesloten zijn – op een kier. Daarmee gaat de belangrijkste barrière tussen zoet en zout water nu open. Dat zou eigenlijk op 5 september al gebeuren, maar de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de openingshandeling uit te stellen tot later dit najaar.
Meer informatie

De Nederlandse viskalender

Wil jij precies weten wat de beste periode voor diverse vissoorten in Nederland is? Check dan de viskalender.
Meer informatie

Vissen in Friesland

Friesland behoort tot de meest waterrijke provincies van Nederland en is bovendien een uitzonderlijk mooi sportvisgebied. Buitenlandse sportvissers weten de provincie steeds beter te vinden, mede dankzij de goede bereikbaarheid. Leeuwarden, de hoofdstad en het hart van de provincie, ligt op slechts 1,5 uur rijden van de Duitse grens.
Meer informatie

Nieuwe video's: Nederlandse giga baarzen

Kanalgratis heeft twee gave video’s over vissen op grote baars in Nederland gelanceerd. De Zweedse sportvisser Tobias Ekvall had verhalen gehoord over de baarzen van record formaat en kwam daarvoor speciaal naar Nederland.
Meer informatie

Nieuwe video: Nederlandse polderkarper

Goed nieuws: in samenwerking met online sportviskanaal ANGELNplus hebben we een nieuwe video gemaakt: karpervissen in de Hollandse polders! Speciaal voor www.fishinginholland.nl kunnen we je hierbij alvast een 15 minuten versie presenteren! De volledige film – deze duurt ruim 30 minuten – is alleen te bekijken voor abonnees van ANGELNplus en Blinker.
Meer informatie

Waar mag ik vissen met de VISpas?

Met de VISpas mag je in ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen. Deze wateren zijn opgenomen in de bijhorende Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren, het boekje. Op de VISplanner zijn deze wateren donker blauw.
Meer informatie
Nieuwsbrief aanmelding
Divide