Snoek in Nederland

Waar je in Nederland ook je hengel uitgooit; grote kans dat er al snel een snoek op jouw kunstaas duikt. Snoek zwemt in Nederland namelijk overal: van het vele stadswater tot de polders en van de grote rivieren tot de uitgestrekte plassen en meren.Grote snoeken

Dankzij de goede waterkwaliteit in Nederland kun je bovendien ook in de kleinste slootjes al exemplaren van over de meter verwachten. Om het nog even niet te hebben over de 1.20 meter+ snoeken van de grote wateren. Nergens in Europa maak je zoveel kans om jouw persoonlijk record snoek te verbreken als in Nederland. 

Snoek uit Almere


De regels

Ga je een dag de polder in, dan kun je urenlang struinend vissen zonder ook maar één andere snoekvisser tegen te komen: zoveel sloten, daar raak je in een mensenleven nog niet uitgevist. In Nederland geldt wel een gesloten tijd voor kunstaas in de periode 1 april t/m de laatste zaterdag van mei. En het vissen met levend aas is in Nederland sinds 1996 ten strengste verboden – de boete bij overtreding is niet mals, dus loop geen risico! Snoek zetten we in Nederland altijd terug. 

Snoek tussen de scholen witvis


Verschillende technieken

Dat is ook de reden waarom de snoeken in Nederland – meer dan welk land ook – de kans krijgen om uit te groeien tot ware monsters. Kunstaas, dood aas, streamers: het werkt allemaal. En een snoekloze dag is in Nederland vrij uitzonderlijk. Wil je graag een paar grote snoeken vangen? Dan ben je in Nederland aan het juiste adres!Lees hier meer over het vissen op snoek. 

Gerelateerd


Vissen met topwaters op snoek in Hét VISblad (PDF)
UL-vissen op snoek in Hét Visblad (PDF)

Nieuwsbrief aanmelding
Divide