Karpervissen in Nederland

Karpervissen is in Nederland enorm populair, en dat komt omdat we beschikken over heel veel goede karperwateren. Van de kleinste plasjes en sloten tot de grotere rivieren en meren: overal zwemt een goed en gevarieerd karperbestand, met een mix van schubkarpers en spiegelkarpers in uiteenlopende formaten en schubbenpatronen. Bovendien is er door heel Nederland stevig karper uitgezet, waardoor je bijna overal wel op karper kunt vissen. 

Mooie karper 

Extra

Je kunt natuurlijk je bivy aan de waterkant installeren en op die manier je karpers vangen. Houd er dan wel rekening mee dat je naast de VISpas ook de Nachtvistoestemming aanschaft. En indien je met drie hengels wilt vissen ook de Derde Hengeltoestemming. De Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming zijn twee aanvullende vergunningen die je als hologramsticker op je VISpas plakt. Heb je alleen de VISpas, dan mag je met maximaal twee hengels vissen, en op veel wateren alleen overdag. Check de ALGEMENE VOORWAARDEN GEBRUIK VISPAS voor de exacte regels omtrent nachtvissen en het vissen met drie hengels. 

Nachtvissen op karper

Enorm veel mogelijkheden

Maar wist je dat Nederland de karpervisser nog veel meer mogelijkheden te bieden heeft? Wat dacht je bijvoorbeeld van karpervissen vanaf een geheel uitgeruste kajuitboot of drijvende en varende blokhut in de Benedenrivieren?! Of juist veel actiever aan de slag, met een lichte penhengel! In de warme maanden laat de karper zich in onze schitterende polders heel goed belagen met drijvend aas zoals broodkorsten en drijvende honden- en kattenbrokjes. Een hele leuke, spannende en visuele manier van karpervissen. Dat geldt trouwens ook voor het penvissen, waarbij de truc is om meerdere kleine voerplekjes te maken en deze een voor een kort af te vissen. De polders in Nederland lenen zich hier uitstekend voor, want overal zwemt karper en met warm weer verraden ze hun aanwezigheid door tikkende rietstengels, bellenplakaten of simpelweg omdat je ze vlak onder het wateroppervlak ziet zonnebaden. 

Stevige dril van een schubkarper

Karpers zetten we in Nederland altijd netjes terug. Catch & release is absoluut de regel!Meer weten over de vissoort karper? Klik dan hier.
Nieuwsbrief aanmelding
Divide