Barbeel in Nederland

De Nederlandse rivieren zijn de laatste decennia een stuk schoner geworden, en dat heeft geleid tot de terugkeer van de barbeel. Deze krachtpatser van de rivier is snel, explosief en trakteert je op een geweldige dril. Grote rivieren

In Nederland gelden vooral de grote, sterk stromende rivieren de Waal, IJssel en de Grensmaas als dé topstekken. Tientallen kilometers barbeelstekken waar je met slechts de VISpas naar hartenlust kunt vissen op barbelen tot zo’n 80 cm. De aangewezen techniek is om vanaf een van de duizenden kribben schuin stroomafwaarts in de stroomkolk achter de krib te gooien. Daar heeft de stroomkolk een diepe kuil gecreëerd met grind en kiezels als toplaag. 

Barbeel uit een beek

Een blokje kaas

Een unieke beleving om aan zo’n grote, kolkende rivier met passerende beroepsvaart je hengeltop te zien dubbelvouwen. En dat moet het gevecht nota bene pas beginnen! In Nederland geldt – hoe kan het ook anders – een blokje kaas nog steeds als hét aangewezen aas voor deze ‘stofzuigers’ van onze grote rivieren. Maar ook pellets, miniboilies en andere aassoorten werken uitstekend. Mik op de periode mei tot oktober, ga zelf de uitdaging aan en kom vissen op onze ‘BIG-RIVER-BARBELEN’!

Grote rivierbarbeel

Nieuwsbrief aanmelding
Divide