Nachtvissen en derde hengel

Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. In natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden.

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – echter de Nachtvistoestemming nodig. En wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig. Beiden zijn hier te bestellen en bij de federaties en de KSN. 

Nachtvissen met drie hengels is populair

Hologramsticker

Zowel de Nachtvistoestemming als Derde Hengeltoestemming bestaat uit een hologramsticker die op de achterzijde van de VISpas moet worden geplakt. Wil je beide extra toestemmingen, dan is er een combi hologramsticker. De Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming zijn het hele kalenderjaar geldig en strikt persoonsgebonden. Indien je als VISpashouder meerdere VISpassen hebt, hoeft je slechts eenmaal de toestemming(en) aan te schaffen. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren en in de VISplanner staat met symbolen aangegeven waar beide toestemmingen geldig zijn. 

De stickers plak je op de achterzijde van je VISpas

De Nachtvistoestemming kost € 10,- en de Derde Hengeltoestemming € 25,-. Na betaling via iDeal, VISA, MasterCard of PayPal ontvang je per e-mail je tijdelijke Nachtvistoestemming en/of Derde hengeltoestemming om direct deze extra vismogelijkheden te kunnen benutten! De hologramsticker krijg je binnen drie weken thuisgestuurd.

Let op: je dient al wel in bezit te zijn van de VISpas. Het is een bevoegdheid van de gemeente om het gebruik van schuilmiddelen en tenten met nadere voorwaarden te regelen in haar APV. Deze staat vaak op de website van de gemeente.
Nieuwsbrief aanmelding
Divide