Forel in Nederland

Wat weinigen weten, is dat Nederland beschikt over enkele unieke forelwateren. Het gaat hier niet om de snelstromende beekjes zoals die in de ons omringende landen – die hebben we in het vlakke Nederland nauwelijks. We hebben het hier over een aantal grote meren waar speciaal voor de hengelsport al jarenlang forellen worden uitgezet. Forellen die dankzij het catch & release principe uitzonderlijke afmetingen weten te bereiken! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Oostvoornse Meer nabij Rotterdam. 

Regenboogforellen op het Oostvoornse Meer


Grote forel

Dit zoute binnenmeer bevat een unieke populatie regenboogforellen, bruine forellen en beekridders, waarbij met name van de twee eerst genoemde al recordformaten tot ver over de 70 cm zijn gevangen. Dit internationaal befaamde meer mag worden bevist met de VISpas, en is geschikt voor zowel kunstaasvissers als vliegvissers – ook met de bellyboat! 

Forelvissen op het Oostvoornse Meer


Zeeforel

Maar zo zijn er meer wateren: ook in het Noord-Hollandse Geestmerambacht valt goed forel te vangen. En dan is er nog het Lauwersmeergebied in het uiterste noorden van Nederland: hier loopt een meerjarig programma om de zeeforel terug te brengen, mede via uitzettingen. Deze wateren staan allemaal in de VISpas. Daarnaast liggen er verspreid over Nederland nog enkele tientallen forelvisvijvers waar je tegen een dagprijs mag vissen.

Beekridders in het Oostvoornse Meer


Nieuwsbrief aanmelding
Divide