Snoekbaars in Nederland

De meeste Nederlandse rivieren, kanalen en vaarten (met de VISpas bijna allemaal bevisbaar) beschikken over uitmuntende mogelijkheden voor het vissen op snoekbaars. Die laten zich goed vanaf de kant vangen, bijvoorbeeld met streetfishing of werpend vanaf de rivierkribben. 

Snoekbaars gevangen op kunstaas


Diverse gidsen

Een andere, minstens zo leuke mogelijkheid is een dagje met de boot en een visgids het water op. In Nederland zijn tientallen ervaren snoekbaarsgidsen actief. Zo’n dagje met een gids en boot biedt naast een mooie beleving doorgaans ook een betere kans op het vangen van grotere vissen en aantallen. Dagen met meerdere snoekbaarzen zijn op veel wateren absoluut geen unicum – zeker niet op het Noordzeekanaal en het IJ bij Amsterdam. Al beschikken ook de meeste grote rivieren over een goed bestand. In de zomermaanden vormt de avondschemering veruit de beste periode, al maak je op de doorgaans troebele rivieren als de Waal, Haringvliet en Hollands Diep ook overdag prima kans. Beste technieken: verticalen (boot/visgids), dropshotten, werpen met shads en trollen met pluggen. 

Onderwaterfoto van een snoekbaars

Gesloten tijd

Er geldt wel een gesloten tijd voor kunstaas en dood aas in de periode 1 april t/m de laatste zaterdag van mei. Minimummaat snoekbaars in Nederland: 42 cm. Lees voordat je gaat vissen goed je vergunningsvoorwaarden, want de meeneemlimiet (en soms ook maximmummaat) voor snoekbaars kan per water verschillen.

Snoekbaarsvissen is gaaf!


Nieuwsbrief aanmelding
Divide