Gladde haai in Nederland

Denk je aan Nederland, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan haaien. Onterecht, want de haaienpopulatie langs de Nederlandse kust is aan een sterke opmars bezig! Zo worden er de laatste jaren door diverse charterboten in Zeeland al speciale, zeer succesvolle haaientrips georganiseerd. Daarbij wordt doorgaans kort onder de kust en zelfs op de Oosterschelde gevist op gladde haaien – een relatief onschuldige maar zeer fraaie haaiensoort die tot ruim over de meter lang wordt. 

De karakteristieke kop van een gladde haai


Zomervis

Weinig kans op zeeziekte dus. Deze geweldige sportvissen laten zich het beste vangen met zagers, tegen de bodem aan. Het seizoen loopt grofweg van mei tot oktober en naast de bootvisserij zijn er zelfs enkele stranden in Zeeland waar de gladde haai vanaf de kant kan worden gevangen. 

Prachtige gladde haai vanaf het strand gevangen

Avontuur

Voor de echte avonturiers bestaat er zelfs de mogelijkheid om op ruwe haai te vissen, vanuit je eigen, gehuurde visbootje op de Oosterschelde. Voor het vissen op en aan zee is in Nederland geen visdocument vereist. Durf jij het aan? Vang je eerste Nederlandse haai!

CharterbootLees hier meer over het vissen op zee vanaf de boot.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide