Baars in Nederland

Nederland is hét baarsland bij uitstek. Nergens in Europa, zelfs nergens ter wereld kun je zo fantastisch gericht op baars vissen– van klein tot heel erg groot! 

Grote rivierbaars


50 cm+ specimens

Op de Nederlandse rivieren (zomerperiode) en de aanliggende, diepe rivierplassen (winterperiode) behoren visdagen met 50 cm+ specimens – vissen van rond en zelfs over de 3 kilo! – tot de mogelijkheden! En die wateren zijn bevisbaar met de VISpas. Deze fraai gestreepte vissen laten zich werpend vanaf de kant uitstekend vangen – een boot of visgids is dus niet noodzakelijk. 

Onderwaterfoto van een baars


Streetfishing

Lekker actief vissen met licht kunstaas zoals plugjes, shads of ratelaars is dé aangewezen techniek. En voor de streetfisher die het dichter onder het kantje zoekt, vormen de grachten en havens van steden zoals Amsterdam, Rotterdam (zoals de Nieuwe Maas en Koningshaven) en Utrecht thé place to be – daar kun je naar hartenlust kleine en middelformaat (tot ruim 45 cm) baarzen vangen.

In Nederland geldt wel een gesloten tijd voor kunstaas, van 1 april t/m de laatste zaterdag van mei. Minimummaat baars in Nederland: 22 cm.

Vissen middenin de stad
Lees hier meer over het vissen op roofvis.

Nieuwsbrief aanmelding
Divide