Vissen in de Limburgse Maas en Maasplassen

In het uiterste zuiden van Nederland ligt de provincie Limburg, met de rivier de Maas als blauwe ader. Langs deze rivier liggen bovendien talloze plassen die in open verbinding staan met de Maas. En het goede nieuws is, dat de Maas en de meeste zijplassen gewoon bevisbaar zijn met de VISpas.Veelzijdigheid van de Maas

Limburg ligt op hooguit een uurtje rijden vanuit het Duitse Ruhrgebied en heeft de sportvisser van alles te bieden. Zo staat deze rivier bekend om de grote baarzen en snoeken, zware karpers en goede meervalstand. Op de plassen vindt nauwelijks scheepvaart plaats, dus hier liggen bovendien grote kansen voor de bellyboatvisser. 

Bellyboatvissen op een maasplas

Witvissen

Ook de witvisser komt hier goed aan zijn trekken, met brasem en blankvoorn als belangrijkste soorten. In het meest zuidelijke deel (Maastricht tot Maasbracht) heet de Maas officieel de Grensmaas: hier vormt de rivier de grens tussen Nederland en België. Dit stuk is ondieper dan het noordelijker gelegen deel, heeft meer stroomversnellingen en biedt de barbeelvisser een geweldige uitdaging! Het aanbod aan verblijfsmogelijkheden langs de Maas is hoog.

Barbeel op de centrepinNieuwsbrief aanmelding
Divide