Veelgestelde vragen

Adverteerders

 • 1. Kan ik mijn bedrijf op Fishing in Holland laten opnemen?

  Biedt u als ondernemer een belangrijke faciliteit aan sportvissers uit binnen- en buitenland? En wilt u ook gepresenteerd worden op onze website? Wij nemen uw bedrijf graag op in onze database en vermelden deze netjes op Fishing in Holland, inclusief een link naar uw website om direct bij u te kunnen boeken.

  U wordt gepresenteerd als punt op Google Maps kaart. Deze is aanklikbaar en vervolgens wordt meer (contact)informatie getoond. Zo zien vistoeristen faciliteiten zoals visvijvers, visgidsen, charterboten en sportvisaccommodaties.

  Ook op deze website? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Visdocumenten/ VISpas

 • 1. Waar kan ik een VISpas kopen?
  Het is bij een steeds groter groeiend aantal verenigingen mogelijk om online een VISpas te kopen. Hiermee kun je direct naar de waterkant. Direct online bestellen kan via www.vispas.nl .

  De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een vereniging. U krijgt daarbij lijsten van viswateren waar u mag vissen. U dient lid te worden bij een vereniging om de VISpas te bemachtigen. Als u nog geen lid bent van een vereniging, dan kunt u de VISpas online kopen of bij de hengelsportvereniging en/ of hengelsportzaak/dierenspeciaalzaak bij u in de buurt.

  U krijgt bij het verkooppunt een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap mee, met de bovenkant kunt u direct gaan vissen en is een maand geldig. Door de onderkant(Aanvraag Definitief Lidmaatschap) op te sturen naar Sportvisserij Nederland zorgt u ervoor dat wij een VISpas voor u kunnen aanmaken. Deze VISpas wordt binnen 15 werkdagen na ontvangst van ‘Aanvraag Definitief Lidmaatschap’ opgestuurd naar u.

  De kosten voor de VISpas zijn afhankelijk van de verenigingscontributie, maar de prijs zal tussen de € 27,50 en € 50,- zijn.
 • 2. Wat kost een VISpas?
  De kosten voor de VISpas zijn afhankelijk van de verenigingscontributie, maar de prijs zal tussen de € 27,50 en € 50,- zijn.
 • 3. Mag ik met de VISpas overal vissen?
  Nee, helaas mag je niet overal vissen, maar wel in alle wateren die zijn opgenomen in de verschillende Lijsten van Viswateren www.vispas.nl lijsten van viswateren die je bij je VISpas hebt gekregen: de Landelijke , Federatieve en Verenigings Lijst van Viswateren. Zorg ervoor dat je altijd de Lijst van het water waar je wilt gaan vissen bij je hebt, anders is de VISpas niet geldig. Dit is een wettelijke verplichting die bij elke vergunning hoort.

Fishing in Holland

 • 1. Wat is Fishing in Holland?
  Fishing in Holland is een initiatief van Sportvisserij Nederland en is hét vertrekpunt voor een vistrip in eigen land. Hier vind je de gaafste bestemmingen en beste accommodaties voor de sportvisser – of je nu met je vismaten eropuit wilt of met het hele gezin op vakantie gaat. Laat je inspireren door wat Nederland op hengelsportgebied allemaal te bieden heeft!

Website en nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.