Zeebaars in Nederland

Er is geen vis zo sterk als de zeebaars. Voor veel Nederlandse sportvissers geldt de zeebaars dan ook als sportvis nummer 1. Langs de Nederlandse kustlijn liggen regelrechte hotspots voor de zeebaarsvisserij, waarbij het uitgestrekte Rotterdamse zeehavengebied en de aangrenzende riviermonding internationaal bekend staat als een echte topstek – kraakhelder, voedselrijk en visrijk water in een uniek decor van kolossale havens, industrie en de allergrootste containerschepen en olietankers ter wereld.Langs de hele kust

Met mooie, dikke zeebaarzen in alle formaten. Ook de hele kustlijn van de provincie Zeeland (Oosterschelde, Westerschelde, noordzeekust) biedt geweldige mogelijkheden, evenals de pieren en het sluizencomplex van IJmuiden, nabij Amsterdam. 

Deze stekken hebben één ding gemeen: de VISpas is hier niet vereist. Het Nederlandse kustwater (523 km aan kustlijn!) is vrijgesteld van visdocumenten, dus voor iedereen vrij bevisbaar. Per visdag mag er vanaf 1 maart 2020 tot en met 30 november per visser twee zeebaarzen van minimaal 42 centimeter worden meegenomen voor consumptie.


Release van een grote zeebaars

Diverse technieken

De zeebaars is in Nederland vanaf mei t/m oktober zeer goed vanaf de kant te bevissen, bijvoorbeeld met lange, slanke pluggen en shads zoals de Black Minnow. Ook met een zager onder een dobber worden goede resultaten geboekt. Stel wel je slip goed af, want na het aanslaan gaat de zeebaars er als een haast niet te stoppen raket vandoor! In Nederland zijn diverse zeebaarsgidsen actief, zowel voor de kantvisserij als met de boot en kayak.

Zeebaarsvissen op de Maasvlakte


Nieuwsbrief aanmelding
Divide