Fint in Nederland

Fint wordt ook wel de ‘tarpon van Europa’ genoemd, en dat is niet zo vreemd: deze aparte haringachtige staat bekend om zijn luchtacrobatiek. Finten springen tijdens het drillen veelvuldig uit het water en dat geeft een extra dimensie aan deze verder relatief laagdrempelige, eenvoudige visserij. 

De fint is een echte sportvis


Nieuwe Waterweg

Hoewel de fint langs de hele Nederlandse kustlijn voorkomt, is de monding van de Nieuwe Waterweg absoluut de hotspot. Hier vind je goede fintstekken (Pier van Hoek van Holland, Landtong van Rozenburg, Stenen Glooiing Maasvlakte) waar je de aanwezigheid van de grote scholen jagende finten al van ver kunt zien aankomen en spetteren. 

Met zijn allen finten drillen

Klein kunstaas

Maak het qua techniek niet te moeilijk: een lichte spinhengel met een 10-grams lepeltje of pilkertje volstaat. Mik wel op de periode juni t/m september – fint is een echte zomervis. Vergeet verder je waadpak niet, en pas op voor golven van passerende schepen. Ga bij voorkeur met een vismaat op pad en zet alle gevangen finten weer netjes terug: fint is hier een beschermde vissoort.

Klein kunstaas voor fint


Fint gevangen op een pilkertje


Gerelateerd


Nieuwsbrief aanmelding
Divide