Streetfishing

Streetfishing is HOT en Nederland is de absolute topbestemming. Veel van onze steden – zeker de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Groningen – vormen al jaren het decor van nationale en internationale streetfishing wedstrijden, zoals het Gunki Iron Tournament (Rotterdam), en dat is niet voor niets. In de grachten van onze steden liggen werkelijk onder elke brug en kade wel baars en snoekbaars op de loer. 

Baars gevangen naast de Erasmusbrug in Rotterdam


Volop schuilplaatsen

Door de vele structuren onder water – van palen tot steigers en van fietsen tot winkelwagentjes – heeft de roofvis hier volop schuilplaatsen en de roofvisbestanden in de stad zijn dan ook erg goed. 

Streetfishing in Utrecht

Ultralight streetfishing

Op veel grachten staat weinig tot geen stroming, wat ook het ultralight streetfishing mogelijk maakt. Kleine dropshot-shadjes boven een licht gewichtje of subtiele shadjes aan een 5-grams jigkopje volstaan meestal om mooie roofvissen te vangen.

Kleine shads worden veel gebruikt bij het streetfishing

Ga in Nederland de straat op en beleef je eigen ‘urban’ visavontuur! Of het nu in het Amsterdamse ‘red light district’ is of met uitzicht op de imposante Rotterdamse skyline. En van de Middeleeuwse binnenstad van Utrecht tot tussen de regeringsgebouwen in Den Haag.

Groot streetfishingevenement in Utrecht
Nieuwsbrief aanmelding
Divide