Vissen in de Zaanstreek

Direct ten noorden van Amsterdam ligt misschien wel het beroemdste poldergebied van Nederland: de Zaanstreek. Dit unieke labyrint van poldersloten en -vaarten met een goede witvis-, roofvis- en karperstand geldt bovendien als een waar openluchtmuseum van Hollandse historie. Oude, Zaanse woningen, pakhuizen en natuurlijk tientallen molens, hét symbool van Nederland. Aan weerszijden van de Zaan – een groter water waar je erg goed snoekbaars kunt vangen, ook met visgidsen – liggen de polders Westzaan en Oostzaan. 

Vissen tussen de molens

Dit is Holland’s glorie pur sang, een streek waar elke sportvisser direct blij van wordt. Zo’n stil, rustig gebied en tegelijk toch zo dichtbij Amsterdam dat je daar met gemak even een dagje naartoe kan uitwijken. Of andersom natuurlijk. Op www.visplanner.nl en de VISplanner app kun je mooi zien dat het talloze water in de Zaanstreek allemaal donkerblauw kleurt. 

Streetfishing in Zaandam


Polderkarpers

Met slechts één visdocument (de VISpas) zit je hier dus gebakken en kun je oneindig veel water bevissen! Tip: probeer het in het voorjaar en de zomer ook eens op de polderkarpers. Gewapend met een hengel, molen, net en een blik mais kun je die hier uitstekend vangen. En dat te midden van weilanden, koeien, uitgestrekte graslanden, molens en pittoreske dorpjes!

Polderkarper op de pen
Nieuwsbrief aanmelding
Divide