Terug naar overzicht

Boetebedragen 2024

Boetebedragen 2024

Het Openbaar Ministerie heeft de boetebedragen voor 2024 bekendgemaakt. De bedragen die betrekking hebben op de binnenvisserij – waar de sportvisserij onder valt – zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. De sanctietarieven niet mals, dus zorg dat je een prent aan de waterkant voorkomt.

Het belangrijkste is dat je als sportvisser de juiste toestemming hebt om ergens te mogen vissen. In de meeste gevallen is dat de VISpas. Samen met de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren kun je dan bij controle aantonen dat je in een bepaald water mag vissen.

Stop je VISpas dus in je portemonnee of vistas en download de gratis VISplanner app op je smartphone. Dan zit je altijd goed, mits je uiteraard van tevoren hebt gecheckt of het water waar je aan de slag wilt in jouw visdocumenten is opgenomen (naast de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren geven hengelsportverenigingen ook eigen viswaterlijsten uit).

Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat en je aan de geldende wet- en regelgeving houdt. Zo voorkom je een van de onderstaande boetes:

Nieuwsbrief aanmelding
Divide